Marmaris'teki felaketin boyutu ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Marmaris'teki felaketin boyutu ortaya çıktı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün sabah saatlerinde çıkan orman yangını, saatler süren hummalı çalışma sonucu söndürülmüştü. Yangında zarar gören alan, drone ile havadan görüntülendi.

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı İçmeler Mahallesi'nde dün sabah saatlerinde çıkan orman yangını saatler sonra kontrol altına alınmış, bir orman işçisi şehit olmuştu. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangın, kızılçam ağaçları ile kaplı ormanlık alanda çıkmış ve yerleşim yerleri ile turistik tesislere yakınlığıyla büyük korku yaşatmıştı. Aynı zamanda yangının yanıcı madde dolu tank ve depolara sıçramamış olması büyük bir şans olarak değerlendirilmişti.

GENİŞ ÇAPLI SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Muğla ile çevre il ve ilçelerden destek için gelen 350 orman işçisi, itfaiye, polis, asker ve zabıta görevlileri, AFAD, AKUT, UMKE ve otellerde çalışan vatandaşlar yangınla mücadelede destek verdi. 11 yangın helikopteri, 38 arazöz, 2 dozer ve 20 su tankeri durmaksızın görev yaptı. Orman işçilerinden 34 yaşındaki Görkem Hasdemir şehit olurken, 2 orman işçisi hafif şekilde yaralandı. Yangınla ilgili olarak Marmaris Cumhuriyet savcılığı tarafından geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Ekiplerin büyük uğraşları sonucu saatler sonra söndürülen yangının bıraktığı tahribat drone ile havadan görüntülendi.

100 HEKTAR ORMANLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ

Yangında 100 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü öğrenilirken, yangından zarar gören alanın tekrar ağaçlandırılacağı belirtildi.

Marmaris'teki felaketin boyutu ortaya çıktı

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...