Mardin'deki feci kazada ölen 20 kişi toprağa verildi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Mardin'deki feci kazada ölen 20 kişi toprağa verildi
YAŞAM Haberleri  / İHA

Mardin'in Derik ilçesinde gübre yüklü tırın 2 araca çarparak devrilmesi sonucu olay yerine ekipler sevk edildi. Çevredeki vatandaşların da olay yerine toplandığı esnada başka bir tır kalabalığın arasına daldı. Kazada 20 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı. 20 kişinin cenazesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı törenle defnedildi.

Türkiye, dün yaşanan trafik kazalarıyla sarsıldı. Gaziantep'te meydana gelen otobüs kazasının bir benzeri saatler sonra Mardin’in Derik ilçesinde meydana geldi. Saat 17.00 sıralarında freni boşalan gübre yüklü tır, 2 araca çarparak devrildi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar da olay yerine toplandı. Ekiplerin çalışmasının sürdüğü sırada gübre yüklü bir başka tır, hızla kalabalığın arasına daldı.

20 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kaza yerinde bulunanlar panik ve korku içinde kaçmaya çalışırken, tır bir apartmana çarparak durabildi. Can pazarının yaşandığı kazada 1’i polis ve aralarında çocukların bulunduğu 20 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi ise yaralandı.

Mardin'deki feci kazada ölen 20 kişi toprağa verildi

BAKAN SOYLU DEFİN TÖRENLERİNE KATILDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, beraberinde Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve Vali Mahmut Demirtaş ile birlikte Mardin’in Derik ilçesinde kazanın meydana geldiği bölgede incelemelerde bulundu. Yetkililerden kaza ve çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Soylu sabah saatlerine kadar hayatını kaybeden vatandaşların cenaze namazlarına ve defin törenlerine katıldı. Bakan Soylu daha sonra hastanedeki yaralıları ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini iletti.

HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Feci kazada hayatını kaybedenlerin isimleri belli oldu. İsimler şöyle: İnan Berk, İbrahim Halil Has, İsa Ayebe, Ahmet Aktay, Ünal Ekinci, Bese Bağlayan, Mülkiye Acar, Hamit Akkoyun, Servan Tanrısever, Mihriban Tanrısever, Necla Önen, Bover Babur, Yahya Ergin, Kemal Dağ, Velat Dağ, İrfan Aktaş, Baran Açan, Hatip Denk, Sitti Abun ve Fesih Dağ.

Mardin'deki feci kazada ölen 20 kişi toprağa verildi

"İNSANIN SÖYLEYECEĞİ SÖZÜ KALMIYOR"

Olaya ve sürece dair açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, insanın boğazının düğümlediğini dile getirerek, "Bir trafik kazasında 20 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine insanın söyleyeceği sözü kalmıyor. Devletimizin bütün imkan ve kabiliyetliyle kazazedemizin ve ailelerimizin yanındayız. Biz de sabaha kadar burada hem kazaya sebebiyet veren sürecin nasıl olduğunu, hem de bu konuda kimin ihmali varsa tüm tespitleri -arkadaşlarımız ve Emniyet Genel Müdürümüz burada, valimiz burada ve buradaki arkadaşlarımızla birlikte- bu değerlendirmeleri yapmış olacağız. Bir önceki kazayla ilgili bir polisimiz hayatını kaybederek şehit oldu. İki yaralı hastanedeler, iki gözaltımız var. İki şoför" ifadelerinde bulundu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...