Mardin'de tır faciası! Ölü sayısı artıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Mardin'de tır faciası! Ölü sayısı artıyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Gaziantep'teki feci kaza Türkiye'yi hüzne boğarken bir acı haber de Mardin'den geldi! Derik ilçesinde freni patlayan tırın araçlara ve insanlara çarpması sonucu meydana gelen feci kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 20'ye yükselirken, 1 polisin de şehit olduğu öğrenildi. 6’sının durumu ağır olmak üzere yaralı sayısı 26 olarak açıklanırken, Mardin'e giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kazaya ilişkin şoförlerin gözaltına alındığı ihmal-kasıt incelemesi yapıalcağını açıkladı.

Sabah saatlerinde Gaziantep'te meydana gelen, 16 kişinin hayatını kaybettiği feci otobüs kazasının ardından, bir acı kaza haberi de Mardin'den geldi.

Mardin’in Derik ilçe merkezinde 3 aracın karıştığı bir trafik kazası meydana geldi. Olay yerine polis ve itfaiye ile 112 Acil sağlık ekipleri sevk edildi. Bu sırada Mardin-Derik kara yolundan hızla gelen bir tır kazaya müdahale edenlere çarptı.

Kazada can pazarı yaşanırken her geçen zaman diliminde ölü sayısı arttı. Olayda, edinilen son bilgilere göre aralarında çocuklarında olduğu 20 kişi hayatını kaybederken, 26 kişi yaralandı. 

BAKAN SOYLU MARDİN'DE

Kazaya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Soylu: "Maalesef bugün trafik kazaları açısından boğazımızın düğümlendiği gün oldu. Mardin Derik’te aynı yerde üst üste 2 tır kazası yaşandı. Tüm ekiplerimiz seferber. Yaralılarımız hastanelere taşınıyor. Geçmiş olsun. Allah rahmet eylesin." açıklamasında bulundu.

Bakan Soylu'nun açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla kaza bölgesine geldi.

Mardin'de tır faciası! Ölü sayısı artıyor

1 POLİSİMİZ ŞEHİT OLDU

Kaza yerindeki incelemelerinin ardından açıklama yapan soylu, kaza nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 20'ye yükseldiğini, ilk kazaya müdahale eden 1 polisin şehit olduğunu ve yaralı sayısının 26 olduğunu söyledi. 

Bakan Soylu, "Olay bütün yönleriyle soruşturulmaktadır. İhmal, kasıt her neyse bütün süreçler tetkik edilecektir." açıklamasını yaparken, hastanede tedavi altında olan 2 şoförün de gözaltına alındığını söyledi. 

 

Mardin'de tır faciası! Ölü sayısı artıyor

GÖRÜNTÜLER YÜREK YAKTI

Kaza sonrası olay yerinden gelen ilk görüntüler facianın boyutunu gözler önüne sererken, kahreden kazanın sabah saatlerinde Gazientep'te yaşanan kaza ile aynı şekilde gerçekleşmesi yürekleri yaktı.

Mardin'de tır faciası! Ölü sayısı artıyor

KAZAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Bakan Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, kazaya ilişkin Derik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adlî tahkikat başlatıldığını duyurdu. Bozdağ paylaşımında, “Mardin Derik ilçesinde meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Derik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adlî tahkikat başlatılmıştır ifadelerine yer verdi.

Mardin'de tır faciası! Ölü sayısı artıyor

BAKAN KOCA SON DURUMU PAYLAŞTI

Bakan Koca kazadaki can kaybına ilişkin son durumu Twitter hesabından paylaşarak , “İkinci bir trafik kazası haberiyle daha sarsıldık. Mardin Derik'te bir tırın kalabalığın arasına girmesi ile meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin sayısı maalesef 19’a yükseldi. 6’sının durumu ağır olmak üzere yaralı sayısı 26’dır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, tedavisi süren hastalarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Can kaybı her geçen saat artarken son olarak Bakan Soylu hayatını kaybedenlerin sayısının 20'ye ulaştığını açıkladı.

ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yayımladığı mesajda , “Gaziantep’in ardından Mardin’in Derik ilçesinden de maalesef elim bir kaza haberi aldık. Ciğerimizi yakan kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Bir kez daha başımız sağ olsun” ifadelerine yer verdi.

Mardin'de tır faciası! Ölü sayısı artıyor

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...