Manda ve atların kaplıca keyfi

/ Kaynak: AA
Manda ve atların kaplıca keyfi

YAŞAM Haberleri  / AA

Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Budaklı köyündeki kaplıca, yaz aylarında turistlere, kışın ise manda ve atlara ev sahipliği yapıyor.

İlçeye 7 kilometre uzaklıktaki Budaklı köyünde bulunan ve 40 derece sıcaklıktaki suyuyla özellikle yaz döneminde şifa arayan yerli ve yabancı turistleri ağırlayan Budaklı kaplıcası, kışın ise manda ve atların uğrak yeri haline geliyor. Kış mevsiminin çetin geçtiği köyde ahırlardan çıkamadığı için kirlenen hayvanlar, sahipleri tarafından temizlenmek için belirli aralıklarla kaplıcaya götürülüyor. Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü köyde, kar örtüsü altında hayvanlarını kaplıcada yüzdüren besiciler, kendileri de sıcak ve şifalı suda yüzmenin keyfini sürüyor. Köylülerden Nazmi Bağlan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış döneminde sürekli ahırda besledikleri mandaların aşırı derecede kirlendiğini, bu nedenle de temizlemek için belirli aralıklarla kaplıcaya getirdiklerini söyledi. Köylerinde çok sayıda manda ve at bulunduğunu anlatan Bağlan, her kış aynı yöntemle hayvanlarının bakımını yaptıklarını ifade etti. Kaplıcanın bulunduğu alana tesis kurulmasını ve yıllardır boşa akan suyun değerlendirilmesini isteyen Bağlan, yapılacak yatırımın köylerine de büyük katkı sunacağını kaydetti. Besicilerden Mehmet Emin Aylu ise yaz döneminde kaplıcaya çok sayıda yerli ve yabancı turist geldiğini bildirerek, kış döneminde kimsenin uğramadığı kaplıcanın hayvanlarına hizmet ettiğini dile getirdi.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...