Malatya'da argiope lobata görüldü! Dünyanın en zehirlileri arasında

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Malatya'da argiope lobata görüldü! Dünyanın en zehirlileri arasında

YAŞAM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Dünyanın en zehirli örümceklerinden biri olan Argiope lobata Malatya'da görüldü. Peki, argiope lobata örümceği nedir? Argiope lobata örümceğinin zehri insana zarar verir mi? İşte merak edilen soruların cevapları...

Malatya'nın Kale ilçesinde dünyanın en zehirli örümceklerinden biri olduğu belirtilen "argiope lobata" türüne rastlandı. Kale Belediye işçisi Turgut Karakuş, Salkımlı Mahallesi'nde daha önce hiç görmediği bir örümcekle karşılaşınca durumu hemen yetkililere haber verdi. 

İhbar üzerine İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mesut Cem Karaca ve veteriner ekipleri, verilen adrese giderek, dünyanın en zehirli örümceklerinden birisi olan "argiope lobata" türünü yerinde inceledi.

"ÖRÜMCEKTEKİ ZEHİR İNSAN VÜCUDUNDAKİ SİNİR HÜCRELERİNİ ÖLDÜREBİLİR"

Mesut Cem Karaca, üzerinde farklı desenleriyle dikkat çeken argiop lobata türü örümceğin taşıdığı güçlü zehirle insan vücudundaki sinir hücrelerini öldürerek can kayıplarına neden olabileceğini söyledi.

"ZEHRİ NÖRODEHENERATİF HASTALIĞINDA KULLANILIYOR"

Karaca, örümceğin kolay kolay insanlara saldırmadığını belirterek, böcekte bulunan zehirin "nörodejeneratif" hastalığında kullanıldığını dile getirdi. 

ENDER RASTALANAN TÜRLERDEN BİRİ

Türkiye'de iki türü olduğu bilinen, dünya genelindeyse Afrika, Asya ve Güney Avrupa'da yaşam alanı bulunan örümceğin ender rastlanan bir tür olduğunu kaydetti.

NÖRODEHENERATİF HASTALIĞI NEDİR?

Nörodejeneratif hastalıklar, beyindeki ya da periferik sinir sistemindeki sinir hücrelerinin zamanla işlevini kaybetmesi ve nihayetinde ölmesiyle ortaya çıkan hastalıklardır. Nörodejeneratif bozukluklar, beyindeki hücrelerin parçalandığı ve insanların nasıl hareket ettiği, düşündüğü, hissettiği ya da davrandığı ile ilgili sorunlara neden olduğu durumlardır. Beyindeki hücre ölümü ile de ilişkilidir.

NÖRODEHENERATİF HASTALIĞI BELİRTİLERİ NELERDİR?

Nefes darlığı ya da neden alamama, Kalp fonksiyonu problemleri, Hafıza ve bilişsel yeteneklerin kaybı, Konuşma problemleridir.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...