Malala Nobel'e aday, Taliban peşinde

Malala Nobel'e aday, Taliban peşinde

YAŞAM Haberleri

Taliban militanları tarafından başından vurulan 16 yaşındaki Pakistanlı Malala Yusufzay, Nobel Barış Ödülü'nün en güçlü adayı olarak gösterildi.

Kız çocuklarına eğitim hakkını savunduğu için Taliban militanları tarafından başından vurulan 16 yaşındaki Pakistanlı Malala Yusufzay, Nobel Barış Ödülü'nün en güçlü adayı olarak gösterildi. Malala; Fransa, Kanada ve Norveç dahil olmak üzere birçok ülkeden milletvekilleri tarafından aday gösterilmişti. Ancak Taliban örgütü, geçen yıl Pakistan'da başından vurduğu 16 yaşındaki Malala'yı tekrar ölümle tehdit etti. Örgüt sözcüsü Şehidullah Şehid, ABC televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Malala'yı tekrar bulduklarında genç kızın bu defa ellerinden kaçamayacağını söyledi. Kız çocuklarının eğitimi için Malala Vakfı'nı kuran genç kız, birçok ödüle layık görüldü. Ödül, cuma günü açıklanacak.

CESARET ÖDÜLÜ BECKHAM'DAN

Malala, İngiltere'de "Cesur Genç Ödülü"ne layık görüldü. Malala'ya ödülünü İngiltere'nin dünyaca ünlü futbol efsanesi David Beckham takdim etti. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...