Mahalleye kim girmiş kim çıkmış bilecekler

Düzenleyen:
Mahalleye kim girmiş kim çıkmış bilecekler

YAŞAM Haberleri

Sisteme verilecek bir link üzerinden giriş yapabilecek olan muhtarlar, belli periyotlarla kendilerine sunulan bilgilere erişebilecek

Oğuzhan Şahin ANKARA - Artık mahallenin muhtarları, geleni de, gideni de bilecek... İçişleri Bakanlığına bağlı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, vatandaşlara ait nüfus ve yerleşim yeri bilgilerini bünyesinde barındıran 'Kimlik Paylaşım Sistemi' uygulamasını geliştirmiş ve kamu kurumlarının güncel ve güvenli şekilde 7 gün 24 saat bu verilere ulaşmasına imkan sağlamıştı. T.C. Kimlik Numarası sorgulama, kimlik bilgilerini sorgulama, nüfus kayıt örneği ve adres bilgilerine erişim gibi imkânlar sayesinde, devletteki işleyiş de hızlanmıştı. Bakanlık, bu sisteme muhtarları da entegre ediyor. Mahalle muhtarları, kendilerine verilecek linkle, bazı bilgilere ulaşabilecek. Bu sayede, mahallelerine taşınan ve ayrılanlarla ilgili bilgiler güncel şekilde muhtarların bilgisayarlarında olacak. Muhtarlar, günlük, haftalık, 15 günlük ve aylık olarak mahallelerine gelenleri görme fırsatı bulacak. Sistem, gelen ve gidenlerle ilgili muhtarları uyaracak. Bu sayede, hem mahalledeki değişimleri bilecek olan muhtarlar hem de muhtemel asayiş ve sosyal konulara anında müdahale etme imkânı bulacak ve ilgili birimlere de yön verebilecek. Sistemin, Aralık ayından itibaren muhtarların erişimine açılması planlanıyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...