Madencilere hüzünlü veda

Madencilere hüzünlü veda

YAŞAM Haberleri

Umutlarını son güne kadar koruyan madenci yakınları 'ölüm haberiyle' acıların en büyüğünü yaşasa da, 'hiç olmazsa bir mezarı oldu" tesellisine sığındı.

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden ocağında cansız bedenlerine ulaşılan son 5 işçi için cenaze töreni düzenlendi. İşçiler Ali Haznedar (31), Hasan Tuncer (35), Mehmet Özcan (35), Hüseyin Gültekin (28) ve Kamil Yaman'ın (36) cenazeleri Nezahat ve Ahmet Keleşoğlu Camisine getirildi. Cuma namazı öncesi cami önünde yan yana dizilen Türk bayrağına sarılı tabutlara sarılan işçilerin yakınları gözyaşlarını tutamadı. nbsp;Cenaze törenine kalabalık bir topluluğun yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı. nbsp;Cenaze namazı kılındığı sırada madencilerden Mehmet Özcan'ın oğlu 10 yaşındaki Hüseyin Özcan baygınlık geçirdi. Polisler çocuğu kucağına alarak ambulansa götürdü. 28 Ekim'de maden ocağında su baskını sonucu meydana gelen maden kazasında mahsur kalan 18 işçiden son 5'nin cesedine de 38 gün sonra ulaşılmıştı. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...