Maden ocağındaki grizu parlamasında yaralanan işçiler İstanbul'da

Maden ocağındaki grizu parlamasında yaralanan işçiler İstanbul'da

YAŞAM Haberleri

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinin Altınyazı köyündeki bir madende meydana gelen grizu parlamasında yaralanan işçiler İstanbul'a getirildi.

Edirne'deki maden ocağında meydana gelen grizu parlaması sonucu yaralanan 3 işçiden 2'si İstanbul'a getirildi.Uzunköprü ilçesinin Altınyazı köyünde Mustafa K'ye ait madenin 6. metresinde meydana gelen grizu parlamasında yaralanan işçilerden Nezi Ören (48) ve kardeşi Seyfi Ören (44), iki ayrı ambulansla sevk edildikleri Edirne'den Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi'ne getirildi.Acil serviste tetkikleri yapılan yaralıların tedavilerine, Yanık Tedavi Merkezi'nde devam edileceği bildirildi.Madendeki grizu parlaması nedeniyle yaralanan Nezi Ören, kardeşi Seyfi Ören ile oğlu Muhammet Ören (25), Uzunköprü Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Muhammed Ören, yanık ünitesi bulunan Çorlu Devlet Hastanesi'ne, Nezi ve Seyfi Ören ise Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmişti.
Maden ocağındaki grizu parlamasında yaralanan işçiler İstanbul'da
ÜRETİMİ DURDURULMUŞ
Bakan Yıldız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2015 yılı nbsp;bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında, Edirne'nin nbsp;Uzunköprü ilçesinde, bir kömür madeninde meydana gelen grizu parlamasıyla ilgili nbsp;açıklamalarda bulundu. nbsp;
Kazanın yaşandığı madenin işletmecisi Altınyazı Madencilik'e ilişkin nbsp;bilgiler veren Yıldız, şöyle konuştu: nbsp;
"Altınyazı Madencilik'e Haziran 2014'te heyet gitmiş, eksikler tespit nbsp;edilmiş, durdurulmuş. 23 Eylül'de eksik evraklar getirilmiş ve 27 Ekim'de de nbsp;üretim faaliyeti durdurulmuş. Saat 19.00'da bugün orada bir kaza olmuş. Ne nbsp;diyebilirim, ben hangi arkadaşıma ne diyebilirim? Orada eksiklik tespit etmiş, nbsp;üretimi durdurmuş ama orada şu veya bu şekilde daha sebebini bilmiyorum. Çok taze nbsp;bir olay." nbsp;

MÜFETTİŞLER GÖREVLENDİRİLDİ

Olayın ardından iş müfettişleri görevlendirildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...