Lüks sitede aidat şoku! Paraları geri ödeyecekler

Düzenleyen:
Lüks sitede aidat şoku! Paraları geri ödeyecekler

YAŞAM Haberleri

İstanbul Ulus'ta her bir dairesi milyonlarca lira eden Boğaz'a nazır site için 2009 yılındaki aidatlarla ilgili görülen dava sonuçlandı. Mahkemenin, site yönetimi tarafından belgelenemeyen harcamalar olduğu gerekçesiyle her bir daire için 5 bin 269 TL fazla aidat alındığı kararı, Bölge Adliye Mahkemesi'nce onandı. Kesinleşen bu karara göre yönetim, 2009'da toplanan aidatlardan 5 bin 269 liralık kısmını, faiziyle geri ödeyecek.

Ünlü isimlerin oturduğu ve kaçak yapılaşmayla da gündeme gelen lüks sitede mülk sahiplerinden işadamı Doğan Kasadolu, 2009 yılındaki toplanan aidatların nerelerde harcandığı belgelenemediği gerekçesiyle site yönetimine dava açmıştı. Naciye Sultan Sitesi Yönetimi, toplanan aidatlar üzerinden yapılan harcamaların yönetim kurulunun bilgisi dahilinde yapıldığını, usulsüz harcamaların olmadığını savundu.

171 BİN LİRA AÇIK ÇIKTI

İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararında ise bilirkişi raporuna göre, 2009 yılında aylık 900 lira aidat parası toplandığı, 473 bin 410 lira harcama yapıldığı belirtildi. Kararda, 302 bin liralık harcamanın belgelendiği, ancak 171 bin liralık kısmının usule uygun olmadığı ifade edildi. Mahkeme, sitedeki her bir daire için 2009 yılında toplanan aidatlardan 5 bin 626 lira faiziyle birlikte davacı Doğan Kasadolu'na geri ödenmesine karar verdi. Site yönetimi, istinaf yoluna başvurup yerel mahkemenin kararına itiraz etti.

KARAR KESİNLEŞTİ

Dosyayı inceleyen İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi ise itirazın reddine karar verdi. Bölge Adliye Mahkemesi, ilk derece mahkemesinin maddi hukuk normlarını doğru olarak uygulandığını, delillerin değerlendirilmesinde hatalı bir sonuca varmadığını kaydetti. Kesinleşen karar doğrultusunda sitenin diğer sakinleri de site yönetimine dava açıp ödedikleri aidatlardan 5 bin 626 liralık miktarını geri alabilecek.

36 dairelik lüks sitede daha önce de Boğaziçi İmar Müdürlüğü, sitedeki bir bloğun mühürlenmesine karar vermiş, site içindeki kapalı garaj ve havuzun da kaçak yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...