Libyalı askerler Isparta'da eğitilecek

Libyalı askerler Isparta'da eğitilecek

YAŞAM Haberleri

Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığında eğitim verilecek 3 bin Libyalı askerden 196'sı daha Türkiye'ye geldi.

Libya ordusunun yeniden yapılanması sürecinde TSK ile yapılan anlaşma gereği Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezinde eğitim verilecek er ve subay statüsündeki 3 bin Libyalı askerden 196'sını taşıyan uçak, Isparta Süleyman Demirel Havaalanı'na inmesi gerekirken, hava muhalefeti nedeni ile Antalya Uluslararası Havaalanı'na iniş yapmak zorunda kaldı. Askerler, pasaport işlemlerinin ardından geceyi geçirmek üzere otobüslerle Antalya 3. Piyade Tugay Komutanlığına götürüldü. Askerler, yarın eğitim alacakları Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezine gelecek.Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezinde disiplin, fizik kondisyon ve atış eğitimi alacak Libyalı askerlere, 14 haftanın ardından düzenlenecek tatbikat ve mezuniyet töreni ile sertifika verilecek.
Eğitim kapsamında daha önce Isparta'ya 185 Libyalı asker gelmişti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...