Leyla'nın ölümünde kahreden detay

Leyla'nın ölümünde kahreden detay

YAŞAM Haberleri

Bir umutla aranan küçük kızın cansız bedeni bulundu. Ağrı Valisi elim olayla ilgili “Cesedi 2-3 gün önce bırakılmış. Tecavüz emaresi yok” dedi.

Ankara Polatlı’da hunharca katledilen 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’nın ardından bir acı daha yaşadık. Ağrı’da, Ramazan Bayramı’nın 1’inci günü ailesiyle ziyarete gittiği dedesinin köyünde kaybolan 3 buçuk yaşındaki Leylâ Aydemir’in 18 gün sonra cesedi bulundu. Köye 2 kilometre mesafede kent merkezine giden yolun yakınındaki akarsu kenarında ağaçların arasında cesedine rastlanan Leylâ, herkesi hüzne boğdu.

“DARP İZİ YOK”
Ağrı Valisi Süleyman Elban’ın da olay ile ilgili yaptığı açıklama yürekleri bir kere daha dağladı. Vali Elban “Bulunduğu tarihten 2-3 gün evvel o derede suyun içine bırakılmış olduğu yönünde tespitler mevcut. Olay yeri daha önce profesyonel balık adamlarımız tarafından defalarca bakılan bir yer, ayrıca drone ile bu bölgenin havadan görüntüleri de alındı. Ölüm sebebi 8-10 gün aç bırakılması. Cesette herhangi bir darbedilme veya yaralama izi mevcut değil. Yine o süre zarfında herhangi bir vahşi hayvan tarafından yaralanma da mevzubahis değil. Üzerinde görülen kırmızı izlerin güneş yanığı olduğu tespit edildi. Çocukla ilgili herhangi bir istismar ya da tecavüz emaresi de yoktur. Başımız sağ olsun ve bu son kaybolan yavrumuz olur diye temenni ediyorum” dedi.

MAVİ KOLYESİ BOYNUNDAYDI
Görgü tanıklarının anlattıklarına göre, çıplak hâlde bulunan Leylâ’nın üzerinde sadece fotoğraflarda boynunda takılı olan mavi boncuklu kolyesi vardı. Leylâ, mavi gözleri ve
kolyesi ile hafızalara kazındı.

“GÖZALTILAR VAR”
Elban, çalışmaların devam ettiğini belirterek ‘kaçırılma mı kayıp mı?’ sorusuna “Kaçırılma. Olayla ilgili gözaltılar ve bazı ipuçlarımız da var, çalışmalar titizlikle devam ediyor” cevabını verdi. Öte yandan Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı, olayı araştırması için 3 Cumhuriyet Savcısının görevlendirildiğini bildirdi. Şüpheli bir kadının gözaltına alındığı ve sorgusunun sürdüğü belirtildi. İsmi açıklanmayan kadının köye gelip aileye “Kızınız burada, şurada” diyerek, yer gösterdiği öne sürüldü.

TOPRAĞI GÖZYAŞIYLA SULANDI
Cesedi Bezirhane köyünde bulunmasının ardından Erzurum Adli Tıp Kurumuna getirilen minik Leylâ’nın otopsi işlemi 3,5 saat sürdü. Daha sonra cenaze, yakınlarınca alınıp kaybolduğu  Bezirhane köyüne getirildi. Burada kılınan cenaze namazın ardından küçük çocuk köy mezarlığında toprağa verildi. Leylâ’nın defnedilmesi sırasında gözyaşlarını tutamayan anne Aysel Aydemir sinir krizi geçirdi. Aydemir ailesi tören sonrası köyde kurulan taziyeevinde taziyeleri kabul etti.

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...