“Lan” diyen müdüre tazminat cezası

Düzenleyen:
“Lan” diyen müdüre tazminat cezası

YAŞAM Haberleri

Bir iş yerinde müdür yardımcısı olarak çalışan kişi, müdür H.B’nin kendisine “lan” diye hitap ettiği, fazla mesailerinin ödenmediği, sigorta primlerinin eksik yatırıldığı ve mobbing uygulandığı gerekçesiyle iş akdini tek taraflı feshetti.

Ardından da İş Mahkemesinin yolunu tutarak işe iade ve tazminat davası açtı. Şirket avukatı, çalışanın kendisinin işi bıraktığını ve ödeme yapılmayacağını savundu. Avukat davanın reddini istedi. Mahkeme bu isteği kabul etti ve çalışanın talebini geri çevirdi. Ancak davacı kararı temyiz etti. Dosyayı yeniden ele alan Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, H.B’nin “lan” demesini çirkin itham olarak nitelendirdi. Davacının bu sebeple psikolojisinin bozulduğunu ve sadece müdürün bir miktar ma-nevi tazminat ödemesi gerektiğini belirterek İş Mahkemesinin kararını bozdu. BURSA İHA

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...