Kuyumcular uyarıyor: İnternetten altın alırken dikkat!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kuyumcular uyarıyor: İnternetten altın alırken dikkat!

YAŞAM Haberleri  / İHA

Altın fiyatlarının artmasıyla dolandırıcıların akılalmaz yöntemlere başvurmaya başladığını belirten kuyumcular, vatandaşlara özellikle internetten alışveriş konusunda uyarılarda bulundu.

Altın fiyatları artıyor, dolandırıcılar akılalmaz yöntemlerle vatandaşların karşısına çıkıyor. Kuyumcular, internet üzerinden altın satışı konusunda vatandaşları uyararak güvenilir siteler ve kuyumculardan alışveriş yapılması gerektiğini belirtiyor.

Siirt'te yıllardır kuyumculuk yapan Gökçen Işık, son zamanlarda internet üzerinden yapılan alışverişlerde satın alınan altınların sahte çıktığını belirterek, "Altın fiyatlarının artması sebebiyle dolandırıcılık arttı. Vatandaşlarımız internet sitelerinden altın almaya başladı. Vatandaş da haklı, internet sitesinden alıyor. Benim sattığım çeyrek bin liraysa internette 950 lira, 50 lira ucuz olması ona cazip geliyor ama ne aldığını bilmiyor" dedi.

Kuyumcular uyarıyor: İnternetten altın alırken dikkat!

ALTINLARIN AYARLARIYLA OYNUYORLAR

"Adam çeyreğini alıyor, bir iki ay sonra bana satmaya geldiğinde altının sahte olduğunu söylediğimizde şaşırıyor" diyen Işık, "Müşteri bilezik alıyor, bilezik 22 ayar ama ayarlarıyla oynuyorlar. 18 ayar, 19 ayar, 20 ayar çıkıyor yani 10 bin liralık bilezikte bin-2 bin liralık fark ediyor. Tabii müşteri bunların farkına varmıyor. Biz müşterilerimizi uyarıyoruz bilindik internet sitelerinden, sağlam sitelerden ve tanıdık kuyumculardan alışveriş yapsınlar" dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...