'Kuru ekmek yeseydik de bayramda evde olsaydık'

Düzenleyen:
'Kuru ekmek yeseydik de bayramda evde olsaydık'

YAŞAM Haberleri

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’lı teröristlerin evlerinden ayrılmasına izin vermediği ancak askerin zor şartlarda ulaşıp, sırtında taşıyarak tahliye ettiği Ahmet (85) ve Ayşe Arslan (80) çifti, hastanedeki tedavilerinin ardından bir otele yerleştirildi.

Yaklaşık 6 aydır otelde kalan ve bayramı Kur’an-ı kerim okuyup, dua ederek geçiren Arslan çifti, ilk defa evlerinden ayrı bayram geçirmenin burukluğunu yaşıyor.
Askerlerin kendisini sırtında taşıyarak evden çıkardığını belirten Ahmet Arslan, daha sonra götürüldüğü hastanede tedavisinin yapıldığını söyledi. Taburcu olduktan sonra gidecek yerleri olmadığı için Sur Kaymakamlığı tarafından otele yerleştirildiklerini kaydeden Arslan, “Yaşlı olduğumuz için otelde yaşamak çok zor. Biz evimizde yaşamak istiyoruz.” dedi.
Ayşe Arslan ise aynı otelde oğlu ve torunları ile kaldıklarını belirterek, kendilerine bu imkanı sağlayan yetkililere teşekkür etti. Yaşlı oldukları için yatakta oturarak ibadetlerini yapmak zorunda kaldıklarını bildiren Arslan, şöyle konuştu: “Biran önce evime kavuşmayı diliyorum. Allah rızası için evimizi istiyoruz, başka da bir şey istemiyoruz. 80 yıldır bayramları evimde kutluyordum. Keşke bu bayramda da evimizde olsaydık, yemeğimizi kendi evimizde yapsaydık. Keşke, kuru ekmek ve bir tas su önümde olsaydı da bu bayramda kendi evimde olsaydım.”

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...