Kuraklık alarmı verilmişti! Meteorolojiden İstanbullulara fırtına ve sağanak yağış uyarısı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kuraklık alarmı verilmişti! Meteorolojiden İstanbullulara fırtına ve sağanak yağış uyarısı

YAŞAM Haberleri

Son yılların en az yağışlı kış sezonunu geçiren İstanbul için Meteorolojiden fırtına uyarısı geldi. Bir önceki yıl zorlu kış şartları nedeniyle okulların tatil edildiği, yolların kapandığı, ekiplerin karla mücadele ettiği metropol kentte bu yıl hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde geçmesi nedeniyle kuraklık alarmı verilmişti. İşte 26 Şubat İstanbul hava durumu…

Dünyadaki en büyük sorunların başında küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliği kendini bu yıl İstanbul’da da hissettirdi. Geçtiğimiz yıla göre daha sıcak bir dönem geçiren İstanbul hem yağmur hem de kara hasret kaldı. Günlerdir yağışsız geçen günlerin ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden sevindiren açıklama geldi.

Kuraklık alarmı verilmişti! Meteorolojiden İstanbullulara fırtına ve sağanak yağış uyarısı

26 ŞUBAT İSTANBUL HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde bölgenin doğusu (Kocaeli, Sakarya ve Yalova) ile İstanbul çevrelerinin yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, bölgenin batısında (Trakya kesiminde) kuvvetli ve fırtına(50-80 km/saat, yer yer 90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

FIRTINA BEKLENİYOR!

Rüzgârın; bölgenin batısında (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ) güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-80 km/saat, yer yer 90 km/saat) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuraklık alarmı verilmişti! Meteorolojiden İstanbullulara fırtına ve sağanak yağış uyarısı

İSTANBUL'DA BARAJLARIN DOLULUK ORANLARINDAKİ DÜŞÜŞ SÜRÜYOR

İstanbul'da bulunan barajlardaki seviyesi de her geçen gün azalıyor. Kuraklık riski yurttaşları tedirgin ederken, İstanbul’a su sağlayan barajların doluluk oranı ise yüzde 35.23'e düştü.

İstanbul’daki barajların doluluk oranları ise şöyle:

  • Alibey Barajı yüzde 11.17 
  • Büyükçekmece Barajı yüzde 35.12 
  • Darlık Barajı yüzde 39.74 
  • Istrancalar Barajı yüzde 41.04 
  • Kazandere Barajı yüzde 3.06 
  • Elmalı Barajı yüzde 36.36 
  • Ömerli Barajı yüzde 50.29 
  • Pabuçdere Barajı yüzde 6.91 
  • Sazlıdere Barajı yüzde 33.59 
  • Terkos Barajı yüzde 32.57

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...