Kuraklığın izleri siliniyor! Kuruma noktasına gelmişti, şimdi taşmak üzere...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kuraklığın izleri siliniyor! Kuruma noktasına gelmişti, şimdi taşmak üzere...

YAŞAM Haberleri

Kurak geçen kış ayları sonrası yurt genelinde bahar ve yaz mevsimi bol yağışlı geçti. Yağışlar sonrası baraj ve göl seviyelerinde artış yaşanırken, daha önce kuruma noktasına gelen göller bu kez de taşma tehlikesiyle karşı karşıya.

Kış mevsiminde beklenen kar yağışı gelmedi, İstanbul dahil olmak üzere yurt genelinde birçok barajda ve gölde tehlike çanları çaldı. 'Kuraklık' alarmının verildiği illerde bahar ve yaz mevsimi ise oldukça bereketli geçti, kuraklık yerini bolluğa bıraktı.

Bu iller arasında yer alan Sivas da Türkiye genelinde etkili olan yağışlardan nasibini aldı. İl genelinde uzun süredir etkili olan yağışlarla birlikte baraj ve göl seviyelerinde artış yaşandı. Yağışlardan etkilenen Serpincik Göleti dolarak taşma seviyesine geldi.

Merkeze bağlı Serpincik köyü sınırlarında yer alan gölet, son yılların en yüksek seviyesine ulaştı.

Kuraklığın izleri siliniyor! Kuruma noktasına gelmişti, şimdi taşmak üzere...

"GÖLÜN ORTASINA YÜRÜYEREK GİTMİŞTİK"

Geçen yıllarda gölün ortasına yürüyerek gittiğinden bahseden İbrahim Başaran, "Ben her sene buraya gelirim, benim kızım burada büyüdü neredeyse. Bu sene yağışlardan dolayı su aşırı yükseldi. Ben geçen sene geldiğim zaman baya üzülmüştüm çünkü su tamamen tükenecek duruma gelmişti, gölün ortasına yürüyerek gitmiştik" dedi.

"BURASI BİZİM İÇİN TERAPİ"

Tuncay Sönmez isimli bir vatandaş ise Serpincik Göletinin ilk kez bu kadar dolu olduğundan bahsederek, "Serpincik Göletinin ilk defa bu kadar dolu olduğunu görüyorum, kuruduğu zamanlara da denk gelmiştik. Burayı besleyen bir dere yatağı yok, yağışlarla doluyor bu göl. Ben ve amcaoğlum buraya doğayla iç içe zaman geçirmek için geldik. Burası bizim için terapi" ifadelerini kullandı. (Kaynak: İhlas Haber Ajansı)

Kuraklığın izleri siliniyor! Kuruma noktasına gelmişti, şimdi taşmak üzere...

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ali23 Haziran 2023 04:12

Yinede ülkemiz kurak bir ülke suyu ihtiyatlı kullanalım göl doldu diye suyu israf etmeyelim israf haram dır önümüzde yağış olmayabilir susuzluk çok vahimdir.

Ercan22 Haziran 2023 18:55

Suyu bitmeyecek gibi kullanmalıyız yoksa kuraklık kapıda bekliyor

Sonraki Haber Yükleniyor...