Küçük Naz'ı ambulans uçakla aldık

Küçük Naz'ı ambulans uçakla aldık

YAŞAM Haberleri

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta oturan Veysel ve Zuhal Aydın çiftinin dokuz yaşındaki kızları Nihal Naz Aydın, şeker komasına girerek hastaneye kaldırıldı.

Diyabetin yanı sıra beyninde sıvı birikimi (hidrosefali) hastalığı olan minik Nihal, 80 gün yoğun bakımda tedavi gördü. Kalp, böbrek ve diğer organlarında da problemler ortaya çıkınca ailesi Türkiye’den yardım istedi. Bu çığlığa sessiz kalmayan Sağlık Bakanlığı, önceki akşam Aşkabat’a ambulans uçak gönderdi. Anne ile kızı buradan alındı. Hastanın basınçtan etkilenmemesi için alçak irtifada uçuş yapan uçak, yedi saat süren yolculuğun ardından Ankara Esenboğa Havalimanı’na indi. Küçük Naz, Ankara Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Anne Zuhal Aydın, çocuğunun Türkiye’de tedavi göreceği için umutlu olduğunu söyledi. Neşra Durmaz - Erdinç Türkcan İHA

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...