Küçük gelin Kader... Sonu keder

Küçük gelin Kader... Sonu keder

YAŞAM Haberleri

Pervari'de 11 yaşında evlendirilen ve 12 yaşında anne olan 14 yaşındaki Kader Erten, ikinci bebeğinin ölümünün ardından, evinde tabancayla öldürüldü,

Yaklaşık 2,5 yıl önce Van'ın Çatak İlçesi'nde, ailelerin onayı üzerine Mehmet Atak ile dinî nikâhla evlendirilen Kader Erten, Siirt'in Pervari İlçesi'ne bağlı Düğümcüler Köyü'ne gelin geldi. Resmi nikahsız eşi Atak'ın ailesiyle yaşamaya başlayan Kader Erten, evlendikten bir yıl sonra ilk çocuğunu dünyaya getirdi. Yaklaşık bir yıl sonra ikinci nbsp;bebeğine hamile kalan Kader Erten'in eşi, iki ay önce askerlik görevini yapmak için Edirne'nin Keşan İlçesi'ndeki birliğine teslim oldu. Bir yaşındaki çocuğu ve karnındaki 7 aylık bebeğiyle askerdeki eşinin yolunu bekleyen Kader Erten'in, erken doğumla dünyaya getirdiği ikinci bebeği öldü. Bu olayın ardından bunalıma girdiği belirtilen çocuk gelin, önceki gün odasında tabancayla vurulmuş halde nbsp;ölü bulundu. Pervari Cumhuriyet Başsavcılığı ölümü şüpheli bularak, soruşturma başlattı. Atak Ailesi ise, gelinlerinin doğum tarihinin nüfusa yanlış kaydedildiğini, asıl yaşının 18 olduğunu iddia etti. Aile, Kader'in ikinci çocuğunu kaybettikten sonra bunalıma girdiğini ve intihar ettiğini öne sürdü. Siirt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hıfzullah Canpolat da, Kader Erten'le ilgili, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın talimatıyla inceleme başlatıldığını belirterek, "Erten'in küçük yaşta evlendirilmesi ve çocuk yaşta doğum yapmasıyla ilgili araştırma yapacağız. Savcılığın açmış olduğu soruşturmada hukuki anlamda olaya müdahil olacağız" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...