Köy halkı akın ediyor: Yaz sıcaklarında doğal klima görevi üstlenen mağaraya yoğun ilgi

Düzenleyen: / Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Köy halkı akın ediyor: Yaz sıcaklarında doğal klima görevi üstlenen mağaraya yoğun ilgi

YAŞAM Haberleri  / İHLAS HABER AJANSI

Hatay’ın Hassa ilçesinde kavurucu sıcaktan bunalan köylüler serinlemek için bölgedeki mağaraları tercih ediyor. Acer Pınar köylülerinin uğrak noktası da yıllardır aynı mağara… Yaz sıcaklarında mağara adeta doğal klima görevi üstleniyor. Hassa ilçesine bağlı Acer Pınar köyünde yaşayan vatandaşlar serinlemek için yıllardır aynı mağarayı tercih ediyor. 40 dereceyi bulan sıcaklıklardan korunmak için mağaraya tırmanan köy halkı gün batana kadar serinliğin tadını çıkartıyor.

Yüksek sıcaklıklardan kaçan köy halkı günün en bunaltıcı saatlerini mağarada geçiyorlar. 
Jeomorfolojik yapısı nedeniyle yazın yaklaşık 10-15 derece olan mağara, soğuk hava etkisiyle yaz aylarında doğal ortamda serinlemek isteyen vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. 
Yıllardır serinlemek için aynı mağaraya geldiklerini ifade eden Turgut Kara (62), ”Dışarısı ne kadar sıcak olursa burası o kadar serin oluyor yani doğal klima burası. Bizler buraya geldikten sonra dışarıya çıkıyoruz ve yanıyoruz sıcaktan. Bazen çevre köylerde gelenler oluyor serinlemek için. Mağaraya öğle saatlerinde geliyoruz ve akşama kadar oturuyoruz. Akşam olunca evimize geri dönüyoruz ”dedi.
Yıllardır mağaraya gelerek serinlediklerini belirten Ali Kara ( 60) ise ”İşimiz olmadığı sürece bu mağaraya gelip burada zaman geçiyoruz. Ben 60 yaşındayım kendimi bildim bileli buraya gelirim, serinlerim. Bizlerden daha büyükler de aynı şekilde serinlemek için buraya gelirler diye biliyorum. 
Gelen burada rahat ediyor. Bir saat yatıp üşüyorlar ve güneşe geri çıkıyorlar” diye konuştu.
Mağaranın serinliğinin dağ içerisindeki bulunan sudan kaynaklı olduğunu ifade eden Ali Kara (84), "Mağara uzun yıllardır var. Dışarısı 40 dereceyken burada battaniye ile bile uyunamaz soğuktan. Özellikle Ramazan aylarında iftara kadar burada kalırız ” dedi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...