Koronavirüs ortaya çıktığından beri yayladan inmediler

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Koronavirüs ortaya çıktığından beri yayladan inmediler

YAŞAM Haberleri  / İHA

Koronavirüs salgınının başında çıktıkları yayladan bir daha inmeyen Ömer ve Huriye Birinci çifti, bu tarz yaşamın bilmeyenlere zor geldiğini ancak kendilerinin alıştığını belirterek tek başlarına yaşadıkları yayladan dönmeye niyetleri olmadığını belirttiler.

Koronavirüs salgınından önce zaman zaman yayladaki evlerine giden ve Trabzon'da ikamet eden Ömer-Huriye Birinci çifti, salgının ortaya çıkması ile birlikte gittikleri Gümüşhane'nin Kürtün ilçesindeki Damlıköy yaylasından bir daha geri dönmedi. Çift, Trabzon'daki evlerine şimdilik dönmeyi düşünmediklerini, doğa ile iç içe olmanın keyfini yaşadıklarını ifade etti.

"BİZDEN BAŞKA KALAN YOK"

Eşi ile birlikte üç yıldır bütün gün yaylada yaşadıklarını kaydeden Huriye Birinci, "Trabzon Tonya’da oturuyoruz, yaz dönemlerinde yaylaya çıkıyoruz. Tonya’da kaldığımız yerde arazi dar olduğundan buraya oğlum ev yapınca eşim Ömer ile burada kalmaya başladık. Kışın karla kaplı yaylada mutlu bir yaşam sürmeye çalışıyoruz. Yaylada bizden başka kalan yok. Artık alıştık burada yaşamaya devam ediyoruz" dedi.

Koronavirüs ortaya çıktığından beri yayladan inmedilerBirinci çifti, 1850 rakımlı Damlıköy yaylasından bir daha geri dönmedi

"GIDALARIMIZ HEP ORGANİK"

Ömer Birinci de yaylada huzurlu günler geçirdiklerini ifade ederek, "Yaylaya alıştık. Buradaki kedi köpekler de bizim can yoldaşımız. Hayvanların aç kalmaması için kışlık saman gibi beslenme ihtiyaçlarını da depoladık. Yaylada yaşam belki bilmeyenlere zor gözükse de biz artık alıştık. Beslediğimiz hayvanlarımızın sütünden yoğurt, tereyağı yapıyoruz. Gıdalarımızın hep organik" diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...