Korkutan görüntü: Meriç’in rengi değişti

Düzenleyen:
Korkutan görüntü: Meriç’in rengi değişti

YAŞAM Haberleri

Trakya’da kirliliği ile gündemin ilk sırasında bulunan Ergene Nehri’nin ardından bölgedeki küçük dereler de alarm vermeye başladı.

Tekirdağ Çerkezköy’de Ergene Nehri’nin kolu olan Çorlu Deresi’nin ‘kırmızı’ akmasından sonra Marmara Ereğlisi’ndeki Kamara Deresi de kirlenerek kızıl renge büründü. Bu derelerle ilgili yetkililer, numuneler alıp incelemesini sürdürürken son olarak Edirne’nin Meriç ilçesinde Meriç Nehri’ne dökülen dereden de kötü görüntüler geldi.

Meriç Deresi’nin fabrika atıkları sebebiyle kirlenip beyaz köpükler içinde akmaya başladığı iddia edildi. İlçe merkezinden doğan ve 6 kilometrelik uzunluğu ile binlerce dekar ekili arazinin sulanmasında kullanılan Meriç’in kirlenmesine köylüler tepki gösterdi. Küçük Doğanca Mahallesi Muhtarı İsmail İşözü “Bu dere haftada 2-3 gün bu renkte, zehir akıyor. Ve çevreye kokuyla birlikte büyük zarar veriyor. Derede 15-20 yıl önce balık tutup yiyorduk. Şu an sivrisinek bile yaşamıyor” dedi. Köylülerden Veli Demir ise “Burnumuzu tıkamadan yaşayamıyoruz” şeklinde konuştu. Meriç Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri konuyu araştırmak üzere dereden numune aldı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...