Korkunç iddia! Bebeği yerine cenazesini kucakladı

Düzenleyen:
Korkunç iddia! Bebeği yerine cenazesini kucakladı

YAŞAM Haberleri

Kocaeli'de heyecanla bebeğini kucağına almayı bekleyen genç kadın dün akşam sancıları tutunca sürekli olarak kontrole gittiği hastaneye koştu. Ama sonrasında yaşadıkları hayatını kararttı, talihsiz kadın bebeği yerine cenazesini kucakladı.

Kocaeli Başiskele ilçesinde ikamet eden 25 yaşındaki İlayda Menteş, önceki gece doğum sancıları tutunca hep kontrollerinin yapıldığı özel hastaneye gitti. İddiaya göre doktor halısaha maçındaydı ve sağlık çalışanları kendisine bir türlü ulaşamadı. Kadın, sabaha kadar sancı çekti. Mesai saati 08.30’da hastaneye gelen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Y.Ç, yaptığı kontrolde bir problem görmediğini, 3 saat sonra bebeği sezaryenle alacağını söyledi. Operasyon için vakit geldi ancak kadın ameliyathane dolu olduğu gerekçesiyle 30 dakika daha bekletildi. Bu süre zarfında dışkısını yiyen bebek, anne karnında öldü.

"OĞLUM OLACAKTI, CENAZESİNİ ALDIK"

Doktordan şikayetçi olduklarını söyleyen koca Batuhan Menteş "Gece 00.30'da hastaneye geldik. Doktor halısahada maç yapıyormuş. 01.20 gibi bize döndü. Hastaneye yatış yaptığımızı söyledim. Herhangi bir sıkıntı yok dedi. Sabah NST kayıtlarında bebeğin kalp atışının bozuk olduğunu eşimle beraber anladık. Hemşireyi uyardık, bize 'Anne kalp atışıyla frekanslar çakışıyor. O yüzden böyle' diye karşılık verdi. Eşim ameliyathanede de bekletilince çocuğum boğuldu. Doktor hemen operasyona alsa oğlum şu an kucağımda olacaktı. Adını Uraz koyacaktık ama cenazesini aldık" diye konuştu. Batuhan Menteş, eşinin sağlığının iyi, moralinin ise çok kötü olduğunu belirtti.

"BEBEĞİN SAĞLIĞININ YERİNDE OLMADIĞINI ANLADIK"

Dede Sedat Menteş de "Gelinim NST testinde bebeğin kalp atışının 40’a, 60’a ve 120’ye kadar çıkıp indiğini söyledi. Bu kayıtlardan bebeğin sağlığının yerinde olmadığını anladık. Bunu sorduğumuzda bize annenin ve bebeğin kalp atışının frekansları karışmış olabileceğini söylediler. Yarım saat önce ameliyata alınması gerekiyordu. Bu doğmak üzere olan bir bebek için uzun bir süre" ifadelerini kullandı.

BAŞHEKİM: BİLGİM YOK

Hastane Başhekimi Erhan Uysal ise iddialara ilişkin şu cevabı verdi: Annenin sağlığı yerinde ancak bebek maalesef hayatını kaybetti. Şu an başka bir bilgiye sahip değilim.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...