Kola ile çamaşır yıkanır mı? Çamaşır makinesine bir bardak kola koyun! Sonuca siz de inanamayacaksınız…

Kola ile çamaşır yıkanır mı? Çamaşır makinesine bir bardak kola koyun! Sonuca siz de inanamayacaksınız…

YAŞAM Haberleri

Gazlı içecekler deyince aklımıza ilk gelen, birçok kişinin severek tükettiği kola içerisindeki yüksek şeker miktarı ile her ne kadar sağlığa zararlı olsa da birçok alanda hayatınızı kolaylaştırıyor. Peki kola ne işe yarar? Kolanın içilmek dışında 8 efsane kullanım yeri daha var. Kola yüksek asit içeriği ile parçalayıcı bir maddedir. ‘Kola temizlikte kullanılır mı?’, ‘Kola ile temizlik nasıl yapılır?’, ‘Kola yağ çözer mi?’, ‘Kola ile temizlik nasıl yapılır?’ ‘Kola ile çamaşırlar yıkanır mı?’ tüm soruların cevabı galerimizde.

Çamaşır makineleri evlerimizin olmazsa olmazlarıdır. Kirli kıyafetlerin yıkanmasında büyük kolaylık sağlayan çamaşır makinesinin içine bir bardak kola döktüğünüzde sonuca inanamayacaksınız. İşte kolanın birbirinden farklı 10 kullanım alanı ve ilginç sonuçları…

KOLA NE İŞE YARAR?

Eski paraları kola dolu bir kabın içinde bekletip yıkadıktan sonra sonuca inanamayacaksınız. Eski paralarınız yeni gibi parlayacak.

KOLA İLE PAS TEMİZLEME

Paslanmış ve sökülemez hala gelen çivileri kolayca eskisinden daha yeni hale getirebilirsiniz. Sadece biraz kola ve bez gerekiyor.

PASI SİLİP SÜPÜRÜR

Araba akünüzün bağlantı noktaları paslandıysa yine kola dökerek pasın nasıl anında çözüldüğünü seyredin.

YAĞ SÖKÜCÜ ÖZELLİĞİ

Yağ sökücü özelliği ilen öne çıkan kolayı tencere ve tavalarındaki pişmiş yağın çıkarılmasında güvenle kullanabilirsiniz. Kolayı tavaya dökün ve fırçalayarak durulayın.

KOLA İLE KİREÇ TEMİZLEME

Kromlarınızı parlatmak için ihtiyacınız olan şeyler sadece kola ve alüminyum folyo. Kararmış kromlarınızın üzerine kola dökün ve daha sonra alüminyum folyo ile silin.

HALINIZI KOLA DÖKÜN

Halınız kirlenirse halı temizlemeye vermenize gerek yok sizlere daha ucuz bir önerimiz var. Lekenin üzerine kola dökün ve sabunlu suyla ovalayın tertemiz olacak.

BÖCEKLERDEN KURTULMAK İÇİN KOLA

Bahçenizde bitkilerinizin düşmanı sümüklü böceklerden kurtulmanın yolu bir miktar kola. İçindeki şeker nedeniyle sümüklü böcekleri kendine çeken kola asidiyle onları öldürür.

KOLA İLE ÇAMAŞIR YIKAMA

Yağ lekeleri zorludur.  Deterjanın fayda etmediği lekeleri kola, kolayca çıkarabilir dersem ne dersiniz? Çamaşır makinenizin deterjan gözüne bir bardak kola dökmek çılgınca gelse de denemenizi öneririm. Üzerinde yağ lekeleri olan kıyafetlerinizi makineyi arın deterjan gözüne de bir miktar kola dökün. Kolanın deterjandan daha etkili olduğunu göreceksiniz.

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...