Kokusu o kadar kötü ki uçağa rötar yaptırdı!

Düzenleyen:
Kokusu o kadar kötü ki uçağa rötar yaptırdı!

YAŞAM Haberleri

Endonezya'da bir uçak, yolcularının kabinde ağır bir durian meyvesi kokusu bulunduğuna dair şikayeti ardından rötar yaptı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, olay Endonezya'nın başkenti Cakarta'dan Bengkulu kentine giden uçakta yaşandı. Uçağın kargosunda, dünyanın en kötü kokan meyvesi olarak bilinen duriandan toplam 2 ton bulunduğu belirtildi.

Kokudan rahatsız olan yolcular meyvelerin uçaktan çıkartılmasını istedi. Tartışmalar sonrasında havayolu şirketi, meyvelerin kargodan çıkarılmasına karar verdi. Yolcular uçaktan inerken görevliler de durian kasalarını kargo bölümünden çıkardı. Uçak, 1 saat gecikmeyle havalandı. 

Sriwijaya Havayolları şirketi olay sonrası yaptığı açıklamada, uçakta durian meyvesi taşımanın yasadışı olmadığını belirtti.

Durian, birçok Asya ülkesinde yaygın bir meyve. Ancak yaydığı kötü koku nedeniyle bazı ülkelerde meyvenin toplu taşıma, otel ve uçaklarda bulundurulması yasaklanmış durumda.

Dünyanın çeşitli yerlerinde yetişen ve ülkemizde pek rastlanmayan pek çok egzotik meyve var. Sizler için onları derledik...
 

Durian

Durian yemesi en zor ancak lezzeti en unutulmaz lezzetlerden. Çok sert bir kabuğunun yanı sıra "dünyanın en kötü kokan meyvesi" şeklinde kötü bir ün kazanmasına neden olan bir kokusu var. Durianın kokusu o kadar kötü ki Endonezya'da bir uçak, dün yolcularının kabinde ağır bir durian kokusu bulunduğuna dair şikayetinin ardından rötar yaptı. Haberin ayrıntıları hemen aşağıda... 

Jackfruit

Hindistan'da yetişen jackfruit ülkenin sevilen meyvelerinin başında geliyor. Üzüm ve muz karışımı bir tada sahip olan bu meyve içeriğindeki sayısız fayda ile bazılarını Hindistan'a kadar götürebilir. Jackfruit Asya ülkelerinde kızarmış olarak da yenilebiliyor. 

Rambutan

Güney Asya'nın en ünlü meyvesi olan rambutan üstü kırmızı tüylerle kaplı ve hayli orijinal görünüşlü bir meyve. Kırmızı kabuğunun içindeki beyaz meyvesinin lezzetinin üzüme benzediği belirtiliyor. 

Marula

Sıcak ve kurak Afrika iklimini seven bir meyve olan marula sulu yapısı ile biliniyor. Bekletilerek tüketildiğinde içinde alkol de oluşturabilen bu meyveyi fazla tüketmek sarhoş olmaya neden olabilir. 

Cupuaçu

Cupuaçu meyvesi, ananas ile çikolata karışımı bir lezzete sahip olması ile ünlü. Cupuaçu yağmurlu Amazon ormanlarında yetişen bir meyve ve yağlı yapısı ile dikkat çekiyor. Cupuaçunun aroması ve kokusu kozmetik sektörünün de radarına girmiş durumda. 

Pitaya

Rengi ve yapısı ile oldukça beğeni toplayan pitaya, egzotik meyveler arasında en estetik görünümlü olanı. Orta ve Güney Amerika'da sıkça yetiştirilen pitayanın dış görünüşü kivinin renk değiştirmiş haline benziyor. 

Bael

Hindistan topraklarında yetişen bael 1 yıl gibi uzun bir sürede olgunlaşıyor. Marmelat benzeri bir tada sahip olan bael, taze olarak salatalarda veya kurutulmuş olarak tüketilebiliyor. 

Safou

Afrika'da yetişen safou, avokado ile benzer özelliklere sahip. Dışı mor renkli ve elips şeklinde olan safou yağlı ve tereyağı kıvamında bir meyve. Safou pişirilerek de tüketilebiliyor. 

Karambola

Yıldız meyvesi de denilen karambola Güney Asya'ya özgü bir egzotik meyve. Ekşi bir tadı olan karambola C vitamini ve potasyum deposu olması ile dikkat çekiyor. 

Graviola

"Tarçın elması" diye de bilinen graviola, özellikle kanserle savaşta faydaları nedeniyle adından söz ettiriyor. Amerika kıtasının güneyinden dünyaya yayılan bu meyve, çok güçlü antioksidan etkiye sahip. 

Kiwano

Kiwano'nun dışı dikenli içi ise çok çekirdekli. Tam bir C vitamini ve lif deposu olan bu meyve "boynuzlu kavun" ya da "İngiliz domatesi" diye de biliniyor. 

Aguaje

Aguaje "kadınlar için şahane meyve" diye biliniyor. Kırmızı kabuğunun altında sarı etli bir kısmı olan A ve C vitamini kaynağı aguaje, Latin Amerika ülkelerinde sık sık karşımıza çıkıyor. 

Mangostan

Dıştan bakıldığında mürdüm eriğini andıran mangostanın içinde pamuk gibi beyaz bir etli kısım var. Endonezya'da sık tüketilen ve "meyvelerin kraliçesi" diye anılan mangostanın özü cilt bakım ürünlerinde de kullanılıyor. 

Passion fruit

Çarkıfelek diye de bilinen bu meyvenin de kabukları mor ve içi çok çekirdekli, fakat aroması da çok lezzetli. Bu nedenle meyveden ziyade meyve suyu olarak tüketiliyor. 

Çerimoya

Çerimoya "dünyanın en lezzetli meyvesi" diye biliniyor ve yavaş yavaş ülkemizde de tanınmaya başladı. Aslen Güney Amerika ülkelerinde yetiştirilen çerimoya için bilim insanları dünyadaki en besleyici yiyeceklerden biri diyor.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...