Kocaeli ve İstanbul yer altından birleştirilecek

Düzenleyen:
Kocaeli ve İstanbul yer altından birleştirilecek

YAŞAM Haberleri

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, temelinin atılması için geri sayıma geçilen Gebze-Darıca metro hattının İstanbul metrosuna da entegre olacağını bildirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince başlatılan Gebze-Darıca ilçeleri arasında insansız metro hattı projesi için dün tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu “Şehrimizin gelişmesinin önünde, yoğun bir trafik engeli var. Bunun çözümü de toplu taşımanın omurgasını yerin altına almak. Metro hattımızla, Kocaeli ve İstanbul’u yerin altından da birleştirmeyi hedefliyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle de ortak çalışmalarımız var. Hattımız, İstanbul Metrosu’na da entegre olacak. İlk adımımızı Gebze’de atıyoruz. İnşallah ikinci adımımız da Körfez - Derince - İzmit - Kartepe Metro Hattı olacak. Projenin temeli ise 20 Ekim günü atılacak” dedi. Yatırımın onlarca sektöre ve işletmeye katkısı olacağına da dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu “Proje binlerce vatandaşımıza iş, aş, istihdam olacak. Koşuyoruz, değer üretiyoruz. Biliyoruz ki çalışınca oluyor” diye konuştu.

MESAFE 19 DAKİKAYA İNECEK

Öte yandan metro hattı Gebze OSB’den başlayıp, Darıca Sahil’de sona ereceği de bildirildi. Ulaşım ihtiyacını karşılaması hedeflenen metro hattıyla karşılıklı seferlerde 64 bin yolcu taşınması bekleniyor. Sürücüsüz olarak planlanan metro hattıyla hattıyla 1 saat süren mesafe 19 dakikaya inecek. İstanbul’la entegrasyon tamamlandığında ise Gebze-İstanbul Ayrılıkçeşme arası 60, Sabiha Gökçen Havalimanı’na ise 30 dakikada ulaşım sağlanabilecek.

DETAYLAR PAYLAŞILDI

Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, projenin önemli detaylarını aktardı. Tanıtım toplantısına; Vali Hüseyin Aksoy, ilçe belediye başkanları, Kocaeli milletvekilleri, il protokolü ve çok sayıda iş adamı da katıldı. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...