Klasikler yollarda

Düzenleyen:
Klasikler  yollarda

YAŞAM Haberleri

Havaların düzelmesini bekleyen klasik otomobil sahipleri güneşi görünce soluğu asfaltta aldı

Ali Çelik  İstanbul
Bu yıl ikincisi organize edilen Mercedes-Benz Bahar Rallisi, Klasik Otomobil Kulübü’nün desteği ile şölene dönüştü. Dün İntercity Park’ta start alan ralliye 100’e yakın klasik otomobil katıldı. İstanbul ve çevresinde ortalama 220 km’lik bir rotada ve özel etaplarda gerçekleşen yarış oldukça ilgi gördü. Klasik otomobil sahiplerinden, koleksiyonculara hatta müze sahiplerine kadar birçok sanatçı ve iş adamının da bir araya geldiği ralli sayesinde, otomobil âşıkları birbirinden değerli otomobilleri yakından görme fırsatını buldu. 
Ralliye klasik Mercedeslerin yanı sıra 1940-60 yılları arasında üretilen Buick, Oldsmobile, Pontiac, Plymouth, Chevrolet, Citroen otomobiller de katıldı. 1964-1975 yılları arasında üretilen efsane spor otomobiller Ford Mustang, Thunderbird, Mercury Cougar, Chevrolet Corvette, Camaro, Impala, Dodge Charger, Challanger, Cadillac gibi Amerikanların yanında Porsche, Alfa Romeo, Rolls Royce ve Volkswagen Carmann Ghia gibi klasikler de boy gösterdi. Renkli hikâyelere sahip olan araçlar, nostalji seven İstanbul halkına unutulmaz bir gün yaşattı. Ralli ile birlikte İntercity İstanbul Park’taki Mercedes - AMG Lounge’ın açılışını yapan Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu Pazarlama ve Satış Direktörü Şükrü Bekdikhan, “29 Ocak 1886 tarihinde şirket kurucumuz Carl-Benz üç tekerlekli motorlu araç için patent başvurusu yapmıştı. Bu tarih motorlu araçların doğum günü kabul edilir” dedi. Otomobilin 130 yıllık tarihinde, böyle bir ralliye ana sponsor olmaktan büyük bir gurur duyduklarını ifade eden Bekdikhan, “2015’te Klasik Otomobil Kulübü ile başlattığımız iş birliğinin uzun yıllar boyunca sürmesini diliyoruz. Bütün Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2016 katılımcılarına keyifli sürüşler ve başarılar” dedi. 

Klasikler  yollarda

ANADOL STC 16 

Araçların içinde servet değerinde olanlar var. Aralarında oldukça dikkat çeken tek yerli Anadol STC 16 da artık en az onlar kadar kıymetli. Otosan fabrikasında 1973 senesinde 173 adet üretilen ve 1975 senesinde fabrikadan sadece 3 adet çıkan Anadol STC 16, 1600cc motor hacminde ve 84 beygir gücünde. Ralliye Anadol ile katılan Gürcan Nalbur, aracı toplamak için 1 yıldan fazla uğraşmış.  Otomobilini tamamen orijinal hale getiren ve 7 senedir sıkıntısız kullandığını ifade eden Nalbur, “Şase numarası 115. Zaten toplam 175 tane üretilmiş. Anadol sedan bulmak nispeten daha kolay ama STC 16 için şansınız çok zor. Ayrıca bunlar içinden yürüyen bulmak neredeyse imkânsız. Otomobilimi çok seviyor, çocuk gibi bakıyorum. Onunla uzun yolculuklarım oldu. Beni hiç utandırmadı. Anadol STC 16, bu klasik otomobiller içinde bile fark edildi, gördüğüm beni memnun etti. O bizim gururumuz” dedi. 

Klasikler  yollarda

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...