Klasik düğün karelerine elveda

Klasik düğün karelerine elveda

YAŞAM Haberleri

Herkesin aile albümünde anne ve babasının stüdyoda çekilmiş klasik bir gelin damat pozu vardır. 1900’lü yılların neredeyse tamamına yayılan stüdyo çekimleri 2000’li yıllarda yerini dış mekân çekimlerine bıraktı. Günümüzde ise klasik düğün fotoğraflarının yerini konsept çekimler aldı.

DUYGU YILMAZ

Hâl böyle olunca çiftler de tek mekânda çekilen birbirinin aynısı kareler yerine zevklerini yansıtacak çekimler ister oldu. Ancak içinde binbir güzellik barındıran İstanbul gibi büyükşehirlerde farklı mekânlarda fotoğraf çektirmek hiç de kolay değil. Ulaşım sıkıntısı sebebiyle çiftlerin mekândan bir başka mekâna geçişi neredeyse çekimden daha çok vakitlerini alıyor. Bu durum düğün telaşındaki çiftlerin zamanla yarışını baltalarken, maliyetiyle de cep yakıyor. Stüdyolarından çıkarak yeni çekim mekânı arayışına giren fotoğrafçılar ise çözümü özel platolarda buldu. Dilenen her ortamın oluşturulabildiği platolar hem fotoğrafçıların yükünü azalttı hem de çiftlerin yüzünü güldürdü. İnsanların yeniliği sevdiğine dikkat çeken düğün fotoğrafçıları, platolar sayesinde gökyüzünün altında aynı ortamda birçok fotoğraf için deklanşöre basabiliyor. Benzeri olmayan bir düğün albümüne kavuşmanın bedeli ise 1.000 TL’den 8 bin TL’ye kadar çıkabiliyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...