Kırmızı eti ne çok fazla ne az pişirin
Editör: Sevda Altunbaş

Havaların ısınmasıyla beraber mangal sevenler sahil ve yeşil alanları doldurmaya başladı. Keyfi bir başka olan mangal, dikkat edilmezse insan sağlığını tehdit etmekte.
Prof. Dr. Ömer Alabaz, bu zevkten mahrum kalmak istemeyenleri nelere dikkat etmeleri konusunda uyardı. Kolon kanserinin oluşmasında hayvansal yağların tüketiminin etkili olduğu söyleyen Dr. Alabaz “Özellikle kırmızı et ne çok yanmış, ne de az pişmiş olmalıdır. İsli, dumanlı, fazla kömürleşmiş döner veya mangal etlerinden uzak durulmalıdır. Mangal alışkanlığı olanlar çok dikkat etmelidir. Mangal ile et arasında 15 santimetre olmalı ve etin mangalda fazla kalması kanserojen madde oluşmasına yol açtığı için dikkat edilmelidir” diye konuştu.