Kırıkçılarda alçıya son

Düzenleyen:
Kırıkçılarda alçıya son

YAŞAM Haberleri

Düzce Üniversitesinde 7 yıldır sürdürülen araştırma sonucu üretilen cihaz, hastanın “alçısız” ve “ameliyatsız” tedaviyle kısa sürede yürüyebilmesi, denize girebilmesi ve günlük ihtiyaçlarını zorlanmadan yapabilmesine imkân sağlayacak.

Düzce Üniversitesinde 7 yıldır sürdürülen araştırma sonucu üretilen cihaz, hastanın “alçısız” ve “ameliyatsız” tedaviyle kısa sürede yürüyebilmesi, denize girebilmesi ve günlük ihtiyaçlarını zorlanmadan yapabilmesine imkân sağlayacak. Üniversiteden bir profesör, bir doktor ve bir fizik öğretmeninden oluşan ekibin ürettiği 6 ayaklı mekanizmaya sahip cihaz, kırık noktasına göre değişebilen yön sitemi sayesinde sisteme bağlantılı bir yazılım desteğiyle kırıklarda yanlış kaynamayı engelleyecek. Ekip lideri Prof. Dr. İstemi Alp Yücel, cihazın üretim aşamasına geçildiğini söyledi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...