Kilisede dans eden gençlere ev hapsi

Düzenleyen:
Kilisede dans eden gençlere ev hapsi

YAŞAM Haberleri

İstanbul Kadıköy'de bir kilisenin duvarında dans ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan şahıslar hakkında yargının kararı belli oldu.

Kadıköy’de dün gece saat 00.50 sıralarında Surp Takavor Kilisesi’nin giriş kapısındaki duvarın üzerine çıkan 3 genç, müzik eşliğinde dans etti. Bu görüntüler tepkilere sebep oldu. Konuya el atan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Bunun üzerine Y.E.U, Ö.F.A. ile O.Y. gözaltına alındı. Emniyet’teki sorguları tamamlanan şahıslar, Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayına getirildi.
 Savcılık, şüphelileri adli kontrol istemiyle mahkemeye sevk etti. Arabadan müziği açan O.Y. serbest bırakılırken diğerleri hakkında ‘halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama’ suçundan ev hapsine çarptırıldı.

“HAÇ GÖRÜNCE AZ ÇOK KİLİSE OLDUĞUNU ANLADIM”

Bu arada şahısların ifadeleri ortaya çıktı. Y.E.U “Arkadaşlar ile gezmek ve eğlenmek için Kadıköy’e gittik. Biraz alkol aldık. O.C. arabada müzik açtı. Etraf kalabalıktı. İnsanlar müzikten hoşlandı. Arabanın arkasında bir bina vardı, haç işaretini görünce az çok kilise olduğunu tahmin ettim. Daha sonra tanımadığım insanlar ile kilisenin duvarına çıktım. Ö.F.A. da arkamdan geldi. Birlikte dans ettik. En fazla 5 dakika sürdü. Başkaları da dans ediyordu. Daha sonra polis geldi, bizi uyardı. Bunun üzerine duvardan inip eve gittik. Ben ne kiliseye ne de başka bir ibadethaneye zarar verdim. Dalga geçmek gibi bir niyetim yoktu. Duvara çıkma sebebim kalabalığı daha iyi görebilmek içindi” dedi.


.Kilisede dans eden gençlere ev hapsi

“ALKOLÜN ETKİSİNDEYDİM”

Ö.F.A. da “Alkolün etkisinden ne yaptığımı bilmiyordum. Art niyetim yoktu. Kilise duvarına çıktığımızı bilmiyordum” diye konuştu. O.Y. ise “Araç kullandığım için alkol almadım. Arabayı park ettiğim yerde kilise olduğunu bilmiyordum. Kadıköy’de sokak eğlencesi vardı. Arkadaşlarımın duvara çıktığını gördüm. Ben sadece aracın yanında durdum” ifadelerini kullandı.

“ART NİYET GÖRMÜYORUM”

Öte yandan kilisenin yönetim kurulunda olan müşteki Karabet B, gençlerden şikâyetçi olmadığını belirterek, şunları kaydetti: Kilisenin duvarına çıkan kişileri tanımam. Bu konuda herhangi bir art niyet de görmüyorum. Gençler, kiliseye zarar vermemiştir

 


 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...