Kebabın başkenti Adana’da rekor et tüketimi: 80 bin tona ulaştı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kebabın başkenti Adana’da rekor et tüketimi: 80 bin tona ulaştı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Kebabın başkenti olarak bilinen Adana, rekor kırmaya devam ediyor. Bir günde tüketilen et miktarını duyanlar kulaklarına inanamadı. Kentte bir günde toplam 80 tona kadar et tüketiliyor. Bunların 39 tonu büyükbaş olurken, 50 ton da küçükbaş hayvan eti tüketiliyor.

Kebabın başkenti olan Adana’da günlük et tüketimi ağızları açık bıraktı. Tescilli Adana kebabını tatmak için ülke ve şehir dışından akın edilen kentte, et tüketimi 80 tona ulaştı.

80 BİN TON ET TÜKETİLİYOR 

Kentte günlük et tüketimi 80 bin tona ulaşmış durumda. Bunların 30 tonu büyükbaş hayvan olurken, 50 ton da küçükbaş hayvan eti tüketiliyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, kırmızı et sıkıntısının olmadığını belirterek, “İlimizde 250 bin civarında büyükbaş hayvanımız var. 1 milyon civarında da küçükbaş hayvanımız var. Adana et tüketiminde Türkiye’de en ön sırada olan illerden birisi. Adana’nın markalaşan kebabıyla birlikte de et tüketimi daha ön plana çıkıyor” açıklamasında bulundu. 

Kebabın başkenti Adana’da rekor et tüketimi: 80 bin tona ulaştıEt tüketimi 80 bin tona ulaştı.

“HEM ÜRETİYORUZ HEM TÜKETİYORUZ” 

Tüketimle beraber üretiminde olduğunu belirten Tekin, “Son dönemlerde ilimizden hayvan ihracatı da yapıyoruz ve bu da döviz kazandırması için önemli bir konu. İlimizde yaptığımız Lezzet Festivali’nin çok büyük etkisi var. Pandemiden sonra bu sene yapılan festival, olaya ciddi bir ivme kazandırmış ve et tüketimini arttırmıştı” ifadelerini kullandı. 

Kebabın başkenti Adana’da rekor et tüketimi: 80 bin tona ulaştı

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...