Kazdağları'nda renk cümbüşü

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Kazdağları'nda renk cümbüşü

YAŞAM Haberleri  / DHA

Çanakkale ve Balıkesir illeri sınırları kalan ve oksijen zenginliğiyle dünyanın nadir bölgeleri arasında yer alan, her mevsim farklı güzelliklere bürünen Kazdağları, sonbaharda sarı ve yeşilin tonlarıyla renk cümbüşü sunuyor.

Kazdağları, ağaçlarından dökülen altın rengi yaprakları ve berrak suları ile sonbaharda da ziyaretçilerini farklı bir dünyaya götürüyor. Sonbaharda yeşil ve sarının çeşitli tonlarına bürünen Kazdağları, şehrin gürültüsü ve stresinden uzakta kafa dinlemek isteyenlerin yanı sıra fotograf ve doğa tutkunlarının da uğrak yeri oluyor. Kazdağları'ndaki kartpostları aratmayacak manzara, fotoğraf tutkunları için doğal bir fon oluşturuyor. 29'u sadece bölgeye özgü endemik tür, 77'si ise sadece Türkiye'de bulunan 101 familyaya ait 800 civarında bitki taksonunun tespit edildiği Kazdağları'ndaki ağaçlardan pınarlara dökülen yapraklar, görsel bir şölen sunuyor.

Kazdağları'nda renk cümbüşü

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...