Kazdağları'na Birleşmiş Milletler yolu

/ Kaynak: İHA
Kazdağları'na Birleşmiş Milletler yolu

YAŞAM Haberleri  / İHA

Çanakkale Belediye Başkanı, 'Kazdağları konusunda detaylı bir rapor yazıp Birleşmiş Milletler ve Avrupa Parlamentosu'na başvuruda bulunacağız' dedi.

Altın arama faaliyetleriyle gündeme gelen Kazdağları Milli Parkı, Çanakkale Belediyesi'nin girişimiyle Avrupa Parlamentosu ve Birleşmiş Milletler gündemine taşınmaya hazırlanıyor. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bu yıl 12-16 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen "50. Uluslararası Troia Festivali"nin ardından düzenlediği değerlendirme toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gökhan, festivalin sadece Çanakkaleliler değil, çevre il, ilçe ve beldelerden gelen vatandaşlar tarafından da ilgiyle izlendiğini söyledi. Gökhan, Kazdağları'nda altın arama faaliyetleriyle de ilgi bilgi verdi. Gökhan, "Kazdağları konusunda detaylı bir rapor yazıp Birleşmiş Milletler ve Avrupa Parlamentosu'na başvuruda bulunacağız. Kazdağları'nda siyanürle altın aranmasına karşı olmamızın temel dayanağı Kazdağıları'nın turizm kaynağı olması. Fakat bu konuda bizim dışımızda hiç kimse açık ve net bir tavır almıyor. Sanki yok var sayıyorlar. Tabii bunun sebeplerini ben anlayabiliyorum; altıncıya dokunmak yukarıya dokunmaktır. Kazdağları bir doğal miras, bir insanlık mirasıdır. Bunu göz ardı etmemek lazım. Birleşmiş Milletler bu konuda hassa. Unesco'nun da tarihi mirasları koruma konusunda duyarlılığı var. Unesco aynı zamanda doğal mirasları da koruyor. Kazdağları özelliği olan bir dağ. Bu konuda detaylı bir rapor yazıp, orada yaşanan gelişmeleri anlatıp BM'nin ilgili birimine göndermek istiyoruz. Bizim BM'de daimi temsilcimiz var. Aynı zamanda Avrupa Parlamentosu'na da konuyu iletip, kendilerine bilgi ve belge göndereceğiz. Bu meseleye uluslararası anlamda dikkat çekmek lazım. Çünkü dünyadaki insanlar Troya'yı, Çanakkale'yi, İda'yı, Kazdağları'nı biliyor. İnsanlar hepsini biliyor. Ama bizim bunları böyle hoyratça kullanabileceğimizi tahmin etmiyorlardır herhalde" diye konuştu.


YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...