Karayollarında yeni dönem

Düzenleyen:
Karayollarında yeni dönem

YAŞAM Haberleri

Trafik denetleme sistemi bugün devreye giriyor. 3 Temmuz’da da plakaları standarda uymayan araçlar muayeneden geçemeyecek.

Karayollarında bugünden itibaren yeni dönem başlıyor. Emniyet ile Karayolları arasında imzalanan protokole göre otoyollardaki hız tespit sistemi değişiyor. Otoyollarda HGS/OGS giriş çıkış gişeleri arasındaki ortalama hızlar ölçülecek ve ihlali bulunanlara cezai işlem uygulanacak. Sistem Ankara-İstanbul, İstanbul-Edirne, İzmir-Aydın, Niğde-Şanlıurfa, Adana-Mersin ve Adana-Şanlıurfa otoyollarında eş zamanlı olarak uygulamaya konulacak. 
İkinci önemli değişiklik araç muayenelerinde olacak. Aracını muayeneden çıkaranların motorlu taşıt belgeasine TÜVTÜRK tarafından bandrol yapıştırılıyordu. Belgesinde yer kalmayanlar, Emniyet’e giderek belgeyi yeniliyordu. Artık buna gerek kalmadı. Bugünden itibaren bu sürücüler TÜVTÜRK’ün verdiği “muayeneden geçti” belgesiyle trafiğe çıkabilecek.
Bu arada muayenedeki kusur tablosunu yeniden düzenledi. 3 Temmuz itibarıyla plakasının rakamların arasında vida bulunanlar, yazıları silik, kalın, eğik ve kapatma şeklinde olanlar muayeneden geçemeyecek. 11 santimetre genişliğinde, 52 santimetre uzunluğunda olmayan plakaların bulunduğu araçlar ağır kusurlu sayılacak. Standartlara uymayan ve mührü olmayan plakaları 3 Temmuz’dan sonra çok ağır cezalar verilecek. Plakalar, Şoförler ve Otomobilciler Odası’ndan 31 lira karşılığında yenilecek. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...