Karanlıklar şövalyesine veda

Karanlıklar şövalyesine veda

YAŞAM Haberleri

Ne çok şey söylendi, çok şey söyleyen adama: KGB ajanı, sansasyon meraklısı, profesyonel tartışma programı konuğu.

Hiç tanışmadım."Herkesle tanıştım, bir o kaldı" anlamında değil, "gazeteci" ve "yazar" olduğu halde yolumuz kesişmedi…
Hemen herkes gibi bendeniz de, ekranlarda, içinde bol miktarda "Casus, haç, Hıristiyanlık, Ortodokslar, Hitler, kehanetler, gizli belgeler, Tapınak Şövalyeleri, mitoloji, Vatikan, Papa…" kelimeleri geçen programlarda tanıdım Aytunç Altındal'ı.
Ve hemen her dinleyenin kapıldığı o, "Ne çok şey biliyor. Bu adamın en az bir bu kadarı da yerin altında" duygusuna kapılırdım dinlerken…

ÖLÜM ZAMANI
Araştırmacı yazar Altındal'ın ölüm tarihi de son derece ilginç bir dönemle kesişti.
Şivan Perwer gibi "yasaklıydı" örneğin… Uzun yıllar yurt dışında yaşamak zorunda kalmıştı o da… Yazdığı bir kitap yüzünden…
Güneydoğu'da tam da onun öngördüğü gelişmeler yaşanıyordu.
Gezi sürecinde, "Türkiye'yi seven herkese sesleniyorum, çok önemli: Şiddetten kaçının, şiddeti provoke edenler kesinlikle ajandır. Türkiye'nin bölünmesi için bütün devletlerin birlikte hareket ettiği şu zamanda en çok yazarlar, gazeteciler, aydınlar, sanatçılar kullanılacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ya da AK Parti'yi devirmek size gösterilen sanal hedeftir, asıl hedef devleti zayıflatmak ve ülkeyi bölmektir" diye seslenmişti.

"DEMOKRASİ YALANDIR"
Ölüm tarihinden tam bir yıl önce, 18 Kasım 2012 günü Yazı İşleri Müdürümüz Yücel Koç'a verdiği basındaki son röportajındaki çarpıcı tespitlerinden biri de şöyleydi:
"Dünyada hiçbir yerde, hiçbir şekilde halk ülke yönetmez. Demokrasi koca bir yalandır, ucuz bir şekilde halkın kazıklanmasıdır. 'Arap Baharı' tamamen istikrarsızlaştırma projesidir. 22 Müslüman ülkenin istikrarsızlaştırılmasıydı. 'Saddam, Kaddafi, Mübarek istikrar mıydı?' diyeceksiniz. İlk defa kendi aralarında bir araya gelerek Filistin'i devlet olarak tanıma statüsündeydiler. Bu bitti."

KARAKARTAL CAVİT
Merhum Aytunç Altındal'ın babası Cavit Bey, iyi bir futbolcuydu. 1925-27 arası Beşiktaş'ın formasını giyebilecek kadar… nbsp;
Gerçi bu orta saha oyuncusunun Beşiktaş'ta oynadığı maç sayısına baktığın zaman (2 yılda 6 maç!) onun başarısız bir performans gösterdiği sonucu çıkabilir. Ama Cavit Altındal "başka işler de" yapıyordu. Evet, Beşiktaş bir jimnastik kulübü olarak kurulmuştu ama bazı futbolcuları "Kuvayi Milliye ruhu içinde" aslında Anadolu'ya silah kaçırıyorlardı. Cavit Altındal da o teşkilatın içindeydi. O yıllar hem Beşiktaş'ta futbol oynamış, hatta kaptanlık yapmış, hem de Anadolu'ya silah götürmüştü.

"ERMENİ MİSİN SEN?
Ne çok şey söylendi, yazıldı hakkında…
"KGB ajanı, sansasyon meraklısı, Tapınak Şövalyesi, profesyonel tartışma programı konuğu." nbsp;
"Benim adım Aytunç değil Aytun aslında. Yargılandığım duruşmalardan birinde hakim 'Ne biçim ismin var, böyle isim mi olur? Ermeni misin sen?' dedi. O sorusuna verdiğim cevapla mahkemeye hakaretten iki buçuk sene daha ceza aldım. Sonra düşündüm ki hakikaten Aytun'u anlamıyorlar. Aytun'u Aytunç yapayım dedim. Gerçi yurt dışındaki kitaplarımın çoğu Aytun Altındal imzalıdır.
Türkiye'nin en karanlık ve esrarengiz adamı olduğum rivayet ediliyor. Bu yorumun kısmen doğru tarafları olabilir belki. nbsp;
Ağzını sıkı tutacaksın. Özellikle de kadınlara karşı bantlayacaksın çeneni. Salaklık edip kendini yere göğe sığmaz adam haline getireceğim diye konuştun mu ayvayı yersin. Kelleyi de kaybedersin."

ALTMIŞ SEKİZ YAŞINDAYDI
Aytunç Altındal yabancı akademilerin, uluslararası kuruluşların, düşünce örgütlerinin üyesi veya aranan konuşmacısıydı.
Çok sayıda kitabı ve makalesi yayınlandı.
Çerkez asıllı bir İstanbulluydu.
Altmış sekiz yaşındaydı.
Uzun zamandır kanser tedavisi görüyordu.

Nasıl bilirdiniz?
Sadık Söztutan
sadik.soztutan@tg.com.tr

nbsp;Karanlıklar şövalyesine veda
Dualarla uğurlandı
Tedavi gördüğü hastanede önceki gece hayatını kaybeden gazeteci, yazar ve araştırmacı Aytunç Altındal'ın cenazesi, Şakirin Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedildi. Cenaze törenine eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın ve Altındal'ın yakınları ile sevenleri katıldı. Cenaze namazına geçilmeden konuşan nbsp;gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, Altındal'ın kendisine söylediği vasiyetini cemaate hatırlattı. Cenaze namazında tekbirler getirilmesi ve tekbirlerle uğurlanması isteği üzerine, cemaat tekbir getirdi. Altındal'ın tabutu omuzlara alındıktan sonra da tekbirlere devam edildi. İSTANBUL İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...