Kar tüm yurdu etkisi altına aldı

/ Kaynak: İHA
Kar tüm yurdu etkisi altına aldı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Tüm yurtta soğuk hava etkili olurken kar yağışı nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı

Zonguldak'ta etkili nbsp;olan nbsp;kar nbsp;yağışı sebebiyle köy yolları ulaşıma kapandı. Ekipler, gün boyunca yolları açma çalışmalarını sürdürdü. Zonguldak'ta dün akşam saatlerinde başlayan ve sabah saatlerinde etkisini sürdüren nbsp;kar nbsp;yağışı sebebiyle yüksek kesimlerde bulunan köylerin yolları ulaşıma kapandı. Kar kalınlığı şehrin yüksek kesimlerde nbsp;50 ile 60 santimetre, kent merkezinde ise 10 ile 20 santimetreye kadar ulaştı. Kar yağışı sebebiyle merkez ilçeye bağlı 28 köyün yolları ulaşıma kapandı. Özel İdare'ye bağlı ekipler gün boyunca nbsp;kar nbsp;küreme ve yol açma çalışmalarını sürdürdüler. nbsp;Tunceli'de iki günden beri süren yoğun nbsp;kar nbsp;yağışı ve buzlanma hayatı olumsuz etkiledi. İki TIR, buz tutan yolda kayarak yolu kapatınca onlarca araç yolda kaldı. Tunceli'de iki günden nbsp;beri süren nbsp;kar nbsp;ve buzlanma şehirlerarası yollarda ulaşımı aksatıyor. Tunceli Erzincan nbsp;karayolunun 65. kilometresi olan Düldül Kayaları mevkisinde, iki TIR buzlanan yolda kayarak yolu kapatmaları nedeniyle onlarca araç yolda kaldı. Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü Yol Bakım Onarım ekipleri tarafından başlatılan çalışmalar ile iki TIR çekilerek 4 saat sonra yolu trafiğe açıldı. Açılan yolda tuzlama çalışmaları başlatıldı. Yolda kalan araç sürücüleri Karadeniz bölgesini güneye bağlayan bu en kısa yolda, nbsp;karayolları ekiplerinin yol bakım çalışmalarını zamanında yapmadıklarından yakındılar.
Bolu Dağı'nda nbsp;dün sabah saatlerinde başlayan nbsp;kar nbsp;yağışı bugün etkisini iyice artırırken, Yumrukaya ve Abant Kavşağı arasında yoğun nbsp;kar nbsp;yağışı gözlendi. Yurdu etkisi altına alan nbsp;kar nbsp;yağışı vatandaşlar kadar trafikteki sürücüleri de etkiledi. Bolu Dağı'nda gece boyunca aralıklarla süren nbsp;kar nbsp;yağışı gündüz etkisini artırdı. Yumrukaya mevkisi ile Abant Kavşağı arasında lapa lapa yağan nbsp;kar nbsp;hem vatandaşlara hem de sürücülere zor anlar yaşattı. Kar yağışıyla birlikte zaman zaman sis de etkili olunca görüş mesafesi 30 metreye kadar düştü. Kar yağışının hafta başından itibaren etkisini iyice artırması beklenirken, Bolu Dağı'nda nbsp;karayolları ekiplerinin güzergahta hazır bulunacağı belirtildi.
Karabük'te nbsp;kar nbsp;yağışı nbsp;şiddetini giderek arttırırken, Karabük Valiliği, Safranbolu ve Eflani ilçesinde okullara bir gün ara verildiğini açıkladı. Karabük'te aniden bastıran şiddetli nbsp;kar nbsp;yağışı hayatı olumsuz şekilde etkilemeye başladı. Görüş mesafesinin 5 metreye kadar düştüğü Karabük'te Valilik nbsp;kar nbsp;yağışının devam etmesi sonucu ilk etapta Safranbolu ve Eflani ilçesinde tüm okullarda eğitime bir gün ara verdiğini duyurdu Kar yağışı ayrıca, bugün oynanacak olan Kardemir Karabükspor - Kayseri maçını da etkiledi. Maçın başlamasına saatler nbsp;kara nbsp;karşılaşmanın oynanacağı statta nbsp;kar nbsp;temizleme çalışmaları yapılırken, maçın oynanıp oynanmayacağı noktasında hakemler maç saatine yakın nbsp;karar verecek. Yoğun nbsp;kar nbsp;yağışına rağmen taraftarlarında büyük ilgi gösterdiği maçta polis ekipleri de tüm zorluklara rağmen yoğun çaba sarf ediyor.
Tokat'ta gece yarısı bastıran nbsp;kar nbsp;yağışı nedeni ile kent beyaza büründü. Türkiye genelinde etkili olan nbsp;kar nbsp;yağışı Tokat'ta gece saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı. Pazar sabahı evinden çıkan vatandaşlar doyumsuz manzara ile nbsp;karşılaştı. Şehirlerarası ulaşımda nbsp;kar nbsp;nedeni ile zaman zaman sıkıntı yaşandı. Tokat-Sivas nbsp;karayolu Çamlıbel geçidinde yoğunkar nbsp;yağışı nedeniyle yolun trafiğe kapanmaması için nbsp;karayolları ekipleri aralıksız çalışma yaptı. Bölge trafik ekipleri ise araçların zincirsiz yola çıkmasına izin vermedi.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...