Kar kalınlığı 5 metreyi aştı! Kış kendini Mayıs'ta gösterdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

YAŞAM Haberleri

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 5 metreyi aştı. Yol açma çalışmalarına devam eden iş makineleri karda ilerlemekte güçlük çekerken, çalışmalar ise gece gündüz sürüyor.

Mayıs ayının ortaları yaklaşırken yurt genelinde sağanaklar etkili oluyor. Mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıklar ve yer yer etkili olan gök gürültülü yağmurlar baharın gelişini ertelerken, doğunun yüksek kesimlerinde ise kışın etkileri sürüyor.

YER YER 5 METREYİ AŞTI

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Tekelli bölgesinin yüksek kesimlerinde yoğun bir şekilde yürütülen karla mücadele çalışmaları devam ediyor. Karayolları 117'nci Yüksekova Şube Şefliğine bağlı karla mücadele ekipleri, iş makinesinin boyunu geçen karda çalışmalarını sürdürüyor.

Yer yer 5 metreyi aşan kar ekiplere zor anlar yaşatırken, iş makinesiyle açılamayan yollarda kar savurma makinelerini kullanıyor. İş makinesinin boyunu aşan karda ilerlemekte güçlük çeken ekipler, çığ tehlikesine rağmen çalışmalarını gece gündüz yürütüyor.

Kar kalınlığı 5 metreyi aştı! Kış kendini Mayıs'ta gösterdi

YOLLAR TÜNELLERİ ANDIRIYOR

Özellikle yüksek kesimlerde sıkıntılar yaşanmaması için yoğun bir çalışma yürüten ekiplerin açtığı yollar ise tünelleri andırdı.

Günlerdir süren çalışmanın devam edeceğini ifade eden karla mücadele ekipleri, birçok bölgede karla mücadele çalışmasının tüm hızıyla devam ettiğini belirttiler. (Kaynak: İhlas Haber Ajansı)

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...