'Kaplancık Kanyonu' keşfedilmeyi bekliyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
'Kaplancık Kanyonu' keşfedilmeyi bekliyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Altınkaya Baraj Gölü üzerinde bulunan 'Kaplancık Kanyonu' keşfedilmeyi bekliyor.

Altınkaya Baraj Gölü üzerinde bulunan Şahinkaya Kanyonu'nun uzantısı olan Kaplancık Kanyonu, Şahinkaya Kanyonu'na yarım saat mesafe uzaklıkta bulunuyor. Henüz çok tanınmayan kanyonda sarp kayalıklar arasından geçerek Kayalı Boğazı kanyonuna doğru yol alınıyor.

2 km uzunluğunda, 72 metre genişliğinde ve 50 metre derinliğinde olan Kaplancık Kanyonu'nda Roma dönemine ait kalıntılar ve bir de bedesten bulunuyor. Kanyon içindeki bedestene sadece tekne ile gidilebiliyor. Köylüler tarafından önceleri dere yatağından kayaya oyulmuş merdivenlerle çıkışın sağlandığı ifade ediliyor ve Roma Çağı seramiği kalıntılarına rastlanıyor. Köylülerce son yıllarda definecilerin bölgede kazı yaparak bedesteni tahrip ettiği belirtildi.

Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekebilecek Kaplancık Kanyonu'nda adrenalin tutkunları için bu bölgenin kano/dragon, yamaç paraşütü, kitesurf, paramotor, base jump, slackline/highline, kaya tırmanışı gibi ekstrem sporlara yönelik etkinliklere elverişli olduğu belirtiliyor.

'Kaplancık Kanyonu' keşfedilmeyi bekliyor

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...