Kanuni'nin torunları: 'DNA örneği vermeye hazırız'

Düzenleyen:
Kanuni'nin torunları: 'DNA örneği vermeye hazırız'
YAŞAM Haberleri

Kanuni Sultan Süleyman’ın 5 torunu, dedelerinin iç organlarının gömüldüğü Zigetvar’a gelerek, mezarın tespiti için gerekirse DNA örneği verebileceklerini ifade etti.

Kanuni Sultan Süleyman’ın 5 torunu, büyük padişahın son seferini gerçekleştirdiği sırada 1566 senesinde Macaristan’da hayatını kaybettiği ve iç organlarının gömüldüğü Zigetvar’a gelerek dedelerinin ölümünün 450. yıl dönümü törenlerine katıldı. Osmanlı padişahlarından 5. Murad’ın kızı Hatice Sultan’ın torunu Kenize Murad Sultan, 2. Abdülhamid’in torunları Mediha Martinez Osmanoğlu Hanım, Gülnur Dorothe Nami Ragot Osmanoğlu ve Fethiye Nimet Osmanoğlu, 1. Abdülmecit’in torunu Leyla Sami Beggin Osmanoğlu, eski Macaristan Büyükelçisi ve “1566 Zrinyi” Heyeti Başkanı Prof. Dr. Janos Hovari’nin davetlisi olarak kente geldi. Macar Kahramanı Miklos Zrinyi ile Kanuni Sultan Süleyman’ın ölümünün yıl dönümü sebebiyle düzenlenen törenlere katılan Osmanlı torunları, Zigetvar’ın ana meydanında kurulan podyumda Macar halkı tarafından yöneltilen sorulara içtenlikle cevap verdiler. Dedelerinin 1566 yılında Zigetvar’da iç organlarının gömüldüğü yerin bulunduğunu dile getiren torunlar, istenmesi hâlinde DNA örneği vermeye hazır olduklarını dile getirdiler. MÜSİAD Macaristan Temsilcisi Fadıl Başar da “Macar medyası törenlere büyük ilgi gösterdi. En büyük ilgiyi ise Osmanlı hanedanının fertleri gördü. Dedelerinin 72 yaşında hayatını kaybettiği Zigetvar’a gelen torunların hüznü gözlerinden okunuyordu ancak Macar halkının gösterdiği sıcak alaka bu hüzünlerini bir nebze olsun azalttı” dedi.  

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...