Kanserle savaşıyor! Bin derde deva bir tek ölüme çaresi yok

Yıllardır sağlık sektöründeki gelişimi ile konuşuluyor. Bir tek ölüme çaresi bulunamıyor. Çörek otunun faydaları saymakla bitmiyor
Yiyeceklerin baş tacı süsleme malzemesi çörek otu bin derde deva şifacı etkisi ile çağın virüsü kanserin ölümcül etkisini yok ediyor. Peki, çörek otunun faydaları nelerdir?
Dünya üzerinde yaygın kullanıma sahip olan çörek otu insan sağlığını etkileyecek önemli bileşenlerden oluşuyor. Asya, Ortadoğu ve Akdeniz'e özgü olan bu çiçekli bitki ölüm dışında her hastalığı iyileştiriyor.
C vitamini deposu bu besin tam bir antioksidan kaynağı bakterilere karşı savaş açıyor. Vücudun eklem ağrılarına şifa sunuyor. İltihap oluşumunu giderirken bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor.
Karaciğer hastalığı ile savaşanlar astım ve nezleye karşı koruyucu etkisini kan şekeri seviyesini düzenleyen bu besinde buluyor. Kalp sağlığını korurken boğaz ağrılarına şifa sunuyor.
Memorial.com.tr’nin uzman doktorlarının derlediği bilgilere göre;
ÇÖREK OTU FAYDALARI
Kanser hücrelerinin büyümesini engellemeye yardımcı olabilecek, fitokimyasal, antiinflamatuar ve antioksidanlar yanı sıra kalsiyum, çinko ve demir gibi bileşenler ile diyabet, kalp hastalığı ve obeziteye iyi gelen, kolesterolü düşüren ve inflamasyonu hafifleten etkileri olan çörek otunun faydaları şöyle sayılabilir:
Çörek otunun kolesterolü düşürmeye yardımcı özelliği vardır
- Bağışıklık sisteminin rahatlamasını sağlar
- Antihistamin etkisi saman nezlesi gibi alerjik reaksiyonlara iyi gelir
- Astım ve bronşit semptomlarını azaltır
- Adet döngüsünü düzene sokup ve sancılarını hafifletir
- Kanserle mücadele eder
- KOAH hastaları için akciğerleri iyileştirmeye yardımcıdır
- Enfeksiyona neden olabilen bakterileri öldürür
- Sperm sayısını arttırma üzerinde olumlu etkileri vardır
- İltihaplı cildi yatıştırmaya yardım eder
- Karaciğer hasarlarına karşı koruyucudur
- Mide ülserini önler
- Eklem ağrılarının azaltılmasında etkilidir
- Diyet rutinleri ve beslenme programlarında kullanılabilir
“ÇÖREK OTUNA KIYMET VERİN…”
Kalp hastaları, tansiyon hastaları tüm şifayı çörek otunda bulabilir. Peygamber Efendimizin hadis kaynaklarında: “Çörek otuna kıymet verin. Zira o ölüm dışında her derde şifadır” dediği biliniyor. Bilimsel araştırmalar da bu hadisi destekliyor.
Alternatif tıpta geniş yer bulan çörek otu sadece tohumuyla değil tohumundan elde edilen yağ ile de cildi besleyici özelliği kullanılarak değerlendirilebilir. Yüksek ateş, soğuk algınlığı, çocukların sıklıkla yaşadığı grip salgını çörek otu ile çözüme kavuşuyor. Peki çörek otu nasıl kullanılabilir?
ÇÖREK OTU NASIL TÜKETİLMELİDİR?
Çörek otundan en yüksek verimi alabilmek için çayı yapılıp tüketilebilir. Bir bardak su kaynaması için ocağın altı yakılır. İçerisine bir tatlı kaşığı kurutulmuş çörek otu atılır. 5 ile 7 dakika arasında bekletilir. Demlenen çörek otu süzülür ve suyu tüketilir.
ÇÖREK OTU YAĞI NEYE İYİ GELİYOR?
Çörek otu çayı sindirim problemine ve şişkinliğe iyi geliyor. Öte yandan yağı elde edilerek cilt bakımında kullanılabiliyor. Bu özelliği cildin daha da parlamasını sağlarken akne oluşumuna karşı koruyucu etki oluşturuyor.
Çörek otu saç tellerini güçlendirici özelliği ile biliniyor. Kırılma ve yıpranmaya karşı saçın uzamasını destekliyor. Şifacı özelliğinin ortaya çıkabilmesi için en az 6 ay kullanılması öneriliyor. Sabah-akşam aç karna yemeklerden yarım saat kadar önce tüketilebilir.