Kanser hastası kız arkadaşının adını kullanıp ünlüleri dolandırdı

/ Kaynak: AA
Kanser hastası kız arkadaşının adını kullanıp ünlüleri dolandırdı

YAŞAM Haberleri  / AA

İnternetten tanıştığı H.İ'nin hastalığını kullanarak aralarında Hülya Avşar'ın da bulunduğu birçok kişiyi dolandıran Mesut K. gözaltına alındı

İzmir'de, kanser rahatsızlığı bulunan kız arkadaşının da aralarında bulunduğu bazı kişiler adını kullanarak maddi yardım istediği, iş, sanat, spor camiasındaki kişilerden para aldığı ileri sürülen kişi polisin takibi sonucu yakalandı. Tutuklanarak cezaevine konulan kişinin para aldığı kişiler arasında Hülya Avşar, Ünal Aysal gibi isimlerin de bulunduğu öne sürüldü. Edinilen bilgiye göre, İzmir Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, maddi durumu kötü olan kanser hastası bir kişinin sağlık giderlerini karşılayamadığı gerekçesiyle iş dünyası, sanat ve spor camiasından tanınmış kişilere H.İ adına elektronik posta gönderildiği ve para toplandığı bilgisi üzerine konuyla ilgili inceleme başlattı. Ekiplerin ulaştıkları H.İ, kanser rahatsızlığının bulunduğunu fakat para toplama gibi bir girişiminin bulunmadığını ve elektronik posta hesabını internet ortamında tanıştığı ve arkadaşlık yaptığı Mahmut K'nın kullanmış olabileceğini, bankamatik kartının da bu kişide olduğunu anlattı. İnceleme bu yöne kaydıran polis, Mahmut K'yı Konak'ta yakaladı, üzerinde H.İ'nin yanı sıra C.M ve S.Ş.B'nin de aralarında bulunduğu kişilerin elektronik posta hesap bilgileri, bankamatik kartları, hesap ve İBAN numaraları yazılı kağıtlar ele geçirdi.


Bu kişiler adına açılmış elektronik posta hareketlerini inceleyen polis, iş, sanat ve spor camialarının tanınmış isimlerinin de bulunduğu kişilere gönderilen postalarda, kanser rahatsızlığının bulunduğu ya da yakınlarını kaybettiğinden bahsedip, maddi imkansızlıkları öne sürülerek destek istendiğini belirledi. Ele geçirilen hesaplara ait hareketleri de inceleyen polis, Eylül-Aralık 2015 döneminde aralarında Hülya Avşar, Ünal Aysal gibi tanınmış isimlerin de bulunduğu iş, sanat, spor camiasından 26 kişinin bu hesaplara 36 ayrı havale gönderdiğini belirledi. Suçunu itiraf ettiği öğrenilen ve para aldığı kişilerin şikayetçi olduğu Mahmut K, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...