Kalpazanlardan pes dedirten numara: Dolandırılan gümrüğe koşuyor!

Düzenleyen:
Kalpazanlardan pes dedirten numara: Dolandırılan gümrüğe koşuyor!

YAŞAM Haberleri

Kalpazanlar bu kez "Aktaş Gümrük Müdürlüğü" adresini kullanarak, vatandaşları Instagram'dan elektronik ürün pazarlama yoluyla ağlarına düşürüp dolandırma yöntemiyle mağdur ediyor.

Kalpazanlar kullandıkları yeni yöntemle pes dedirtti. Farklı farklı yollarla vatandaşları mağdur etmeye devam eden dolandırıcılar bu kez de "gümrük malı" yalanıyla ortaya çıktı. Instagram'dan açtıkları hesapla vatandaşları kandıran dolandırıcılara karşı yetkililerden uyarı geldi.

"MAĞDURLAR DOLANDIRILDIKTAN SONRA GÜMRÜĞÜ ARIYOR"

Yurt genelinde güvenlik güçlerinin çeşitli yollarla uyarılarına karşın vatandaşlar, dolandırıcılık olaylarında mağdur olmaya devam ediyor. Her geçen gün kendilerini yenileyen zanlıların, dolandırıcılık yöntemleri duyanları şaşırtıyor. Son olarak, Instagram'daki gümrük ürünleri dolandırıcıları, Aktaş Gümrük Kapısı'nın adresini kullanarak Instagram'da elektronik ürün pazarlamaya başladı. Yetkililer, uzun süredir mağdur olan vatandaşların gümrüğü arayarak bu konu ile ilgili bilgi almaya çalıştıklarını ifade etti. Yetkililer, ''Hemen her gün, birileri dairenin telefonundan konu ile ilgili bilgi soruyor. Genellikle de dolandırıldıktan sonra mağdurlar arıyor. Mağdur olan vatandaşlara Gümrükte ürün satılmadığını anlatıyoruz.'' ifadelerine yer verdi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...