Kakava şenlikleri nedir? 2023 Kakava şenlikleri ne zaman hangi tarihte?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kakava şenlikleri nedir? 2023 Kakava şenlikleri ne zaman hangi tarihte?

YAŞAM Haberleri

Romanları Hıdrellezi olarak bilenen Kakava için geri sayım başladı. Baharın müjdecisi olan kakava şenliklerinin ne zaman hangi tarihte yapılacağı merak ediliyor. Hıdrellez ve Kakava Şenlikleri öncesi kentte pek çok kişi şimdiden otellerdeki yerlerini ayırdı. Bu yılda büyük bir katılımın beklendiği Kakava şenlikleri yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Peki, Kakava şenlikleri nedir? 2023 Kakava şenlikleri ne zaman hangi tarihte?

Her yıl Edirne’de baharın müjdesi olarak kabul edilen Hıdrellez ve Kakava Şenlikleri için heyecanlı bekleyiş başladı. Kentte yerli ve yabancı turistler akın etti. Romanların baharı karşılamak üzere düzenledikleri şenlikler büyük ilgi çekiyor. Kakava Şenliklerinde özellikle romanların kostümleri ve kıyafetleri büyük ilgi görüyor. Bu festivali kaçırmak istemelerse 2023 Kakava şenlikleri ne zaman hangi tarihte merak ediyor. Peki, Kakava şenlikleri nedir? 2023 Kakava şenlikleri ne zaman hangi tarihte?

Kakava şenlikleri nedir? 2023 Kakava şenlikleri ne zaman hangi tarihte?

KAKAVA NEDİR?

Kakava Şenlikleri, tarihi ve kültürel bir geçmişe sahip olup, Roma dönemine kadar uzanan bir geçmişi olduğuna inanılmaktadır. Festival, yeni bir yaz sezonuna hazırlanmak amacıyla düzenlenir.

Şenlikler, genellikle müzik, dans, yiyecek ve içecek stantları, el sanatları satıcıları, at yarışları, güreş müsabakaları, eğlence parkı aktiviteleri, konserler ve diğer etkinlikleri içerir.

Kakava Şenlikleri, Türk kültürüne ve geleneklerine önemli bir katkı sağlamaktadır ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti çekmektedir.

KAKAVA 2023 NE ZAMAN KUTLANACAK?

İlkbaharı karşılamak için yapılan Kakava Şenlikleri her yıl Mayıs ayının 5. ve 6. günlerinde düzenlenmektedir. Yani Kakava Şenlikleri bu yıl da 5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...