Kadınlar tatlı erkekler tuzlu tercih ediyor

Düzenleyen:
Kadınlar tatlı erkekler tuzlu tercih ediyor

YAŞAM Haberleri

Yoğunluk, saatlerin yetmemesi, koşuşturma, yorgunluk derken, kahvaltı öğünü genellikle ofise taşındı.

Hem kadın hem erkek çalışanlar yarım saat daha fazla uyumak için iş yerinde, masa başında kahvaltı etmeyi tercih ediyor. Bu sonuç, Avansas adlı online satış şirketinin ürünlerinde de kendisini gösteriyor. Sitede, tost, çay ve kahve makinesi satışlarının yanı sıra tek kullanımlık çatal, bıçak, tabak gibi ürünlere talebin arttığı görüldü. Tek içimlik kahve, poşet çay, bisküvi, gofret, kuruyemiş, diyet ürünleri, tek kişilik peynirler, salamlar, poğaça ve börek satan büfe ve pastanelerin satışlarında da özellikle kış aylarında yüzde 30’a varan artışlar olduğu dikkat çekiyor. İş çeşidine bakıldığında ise, çalışan sayısının az, çalışma saatinin uzun olduğu ajans, mimarlık ofisi gibi alanlarda tek kullanımlık ürünlerle tost ve çay-kahve makinesi alımı artıyor. 
YAZIN ÇOK YİYORUZ
Mevsim şartlarının getirdiği zorluklar sebebiyle ofis çalışanları çoğu zaman açlıklarını atıştırmalıklarla da gidermeye çalışabiliyor. En çok tercih edilen atıştırmalıklar arasında çikolata, bisküvi, gofret, kek ve kuru yemişler yer alıyor. Kadın çalışanlar daha çok tatlı atıştırmalıkları tüketirken, erkekler ise tuzlu ürünlere ve kuruyemişe yöneliyor. Araştırma, kalorisi yüksek olan ürün tüketiminin yaz aylarında yüzde 16 oranında arttığını ve bu ürünlerin ağırlıklı olarak kadın çalışanlar tarafından tercih edildiğini de ortaya koyuyor.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...