Kadınlar IQ testlerinde erkekleri geçti

Kadınlar IQ testlerinde erkekleri geçti

YAŞAM Haberleri

Son IQ zeka testlerinde kadınlar erkekleri geçti. Bunun 100 senedir bir ilk olduğu bildirildi.

IQ testleri bir asırdır yapılıyor. Kadınlar daha önce 5 puan geriden gelirken bilim adamları bu farkın genetik farklılıklardan kaynaklandığını ifade ediyorlardı. Bu fark son senelerde giderek kapandı ve nihayet kadınlar erkeklerin önüne geçti. IQ testleri konusunda otorite olan James Flynn, "100 sene içinde hem erkeklerin hem de kadınların IQ skorları yükseldi. Bu da normal bir durumdu. Modern dünya giderek karmaşık hale geliyor, beynimiz de bu duruma adapte olmaya çalışıyor. Bu durum IQ'nun yükselmesine yol açıyor. Ama kadınlarda bu yükseliş erkeklerden daha fazla oldu" dedi.
Kadınlardaki bu zeka artışı için farklı izahatlar yapılıyor. Kimileri hem evde hem de işte çalışarak zor bir işe girişmenin kadınlarda IQ artışına yol açtığjını savunurken kimileri de kadınlarda potansiyel zekanın erkeklere göre daha fazla olduğunu, şimdi bu potansiyeli kullanmaya başladıklarını dile getiriyorlar.
Araştırmalara göre özellikle gelişmiş ülkelerde kadın ve erkek IQ'ları arasındaki fark hemen hemen ortadan kalkmış durumda.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...