Kadın yolcular geceleri istedikleri yerde indiriliyor

Düzenleyen:
Kadın yolcular geceleri  istedikleri yerde indiriliyor

YAŞAM Haberleri

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, taciz ve tecavüz olaylarına karşı gece kadınlara belediye otobüslerinde güzergâh üzerinde istedikleri yerde inme imkânı getirdi.

Uygulamaya pilot bölge olarak Vadişehir, Sultandere ve Zincirlikuyu semtlerine giden 63, 44 ve 5 hat numaralı otobüslerden başlandı. Kadın yolcular 22.00- 24.00 saatleri arasında durak beklemeksizin belediye otobüslerinden istedikleri yerde inebiliyor. Kadınlar, uygulamadan çok memnun olduklarını ifade ettiler. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen uygulamanın kadın yolcuların güvenlikleri sebebiyle başlatıldığını belirterek,  belediye otobüsleri ile halk otobüslerinden yararlanan kadınların pilot bölgedeki semtlerde evlerine en yakın noktada inebildiklerini, bu konuda belediye ve halk otobüsü şoförlerine talimat verildiğini ifade etti. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...