Kadıköy'deki Boğa Heykeli tescillendi

Kadıköy'deki Boğa  Heykeli tescillendi

YAŞAM Haberleri

Kadıköy Altıyol Meydanı'nda bulunan ve 154 yıl önce Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılan tarihî Boğa Heykeli, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliğiyle planlara işlenerek, tescillendi.

"Boğa Heykeli ve Koruma Alanı" içerisinde ilgili Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu kararlarına göre uygulama yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Meclis Üyesi Ömer Şahan “Bugün alınan kararla heykel planlara işlendi. Kaldırılıp kaldırılmayacağı kararından da uzaklaştık. Çok güzel bir gelişme, Kadıköy'ümüze hayırlı olsun" dedi. Sultan Abdülaziz tarafından 1864 yılında sanatçı Rouillar'a Paris'te yaptırılan ve orijinal adı "Dövüşen Boğa" olan Kadıköy’ün Boğa Heykeli, uzun yıllar çeşitli noktaları dolaştıktan sonra Altıyol'a konuldu. Boğa, kısa sürede Kadıköy’ün en önemli sembollerinden birine dönüştü. Altıyol Boğa Heykeli, Kadıköy'e gelenlerin mutlaka adres tariflerinde yer alan, vatandaşların sevdikleriyle fotoğraf çekildikleri ve Fenerbahçe taraftarlarının da kutlamalarını yaptıkları yer olarak biliniyor.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...