Kaçak göçmenlerin yeni rotası KKTC

Düzenleyen:
Kaçak göçmenlerin yeni rotası KKTC

YAŞAM Haberleri

Antalya'dan Yavru Vatan'a kaçmak isteyen göçmenler, Jandarma'ya yakalandı. Yasa dışı göçü organize edenler de botla kaçarken güvenlik güçlerine takıldı.

Antalya'da Jandarma ekipleri, 16 Suriyelinin deniz yoluyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) geçeceği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, gece saatlerinde  Alanya ilçesi Seki Mahallesi'nde Suriyelileri yakaladı. Yanlarındaki şüpheli M.A.A. da gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 5 bidon mazot, 15 adet şambrel ve 3 adet pompa ele geçirildi. 17 kişi karakola götürüldü.

Kaçak göçmenlerin yeni rotası KKTC

ORGANİZATÖRLER KAÇARKEN YAKALANDI

Soruşturmayı derinleştiren ekipler, yasa dışı göçü organize edenlerin D.K. isimli kadın ile M.K, M.G, A.., M.Z. ve Suriye uyruklu M.K. olduğu belirlendi. D.K, M.G, A.K. ve Suriyeli M.K. Aksu Çayı bölgesinde tekneyle kaçmaya çalışırken yakayı ele verdi. M.K. ve M.Z. ise Konya'nın Taşkent ilçesindeki ikametlerinde gözaltına alındı. Göçmen kaçakçılığında kullanılan 2 araç ve 1 tekneye de el konuldu. 

SURİYELİLER ÜLKESİNE GÖNDERİLECEK

 16 kaçak göçmen ülkelerine gönderilmek üzere  Antalya İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. Zanlılar ise karakoldaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. M.Z. adli kontrol şartıyla bırakılırken diğerleri tutuklanıp cezaevine gönderildi.

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...