Kaan ne anlama geliyor? Kaan ismi Kur'an'da geçiyor mu? İşte KAAN isminin anlamı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kaan ne anlama geliyor? Kaan ismi Kur'an'da geçiyor mu? İşte KAAN isminin anlamı

YAŞAM Haberleri

Milli Muharip Uçağının "KAAN" adını aldığını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “hayırlı olsun” dedi. Bu gelişmelerin ardından özellikle "Kaan ne anlama geliyor? Kaan ismi Kur'an'da geçiyor mu?" gibi sorular gündem oldu. İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı'nda Hürjet'de dikkatleri üzerine çekti. Peki, Kaan ne anlama geliyor? Kaan ismi Kur'an'da geçiyor mu? İşte KAAN isminin anlamı...

İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "İlk yerli savaş uçağımızın adı KAAN, ülkemize hayırlı olsun." dedi.  Böylece ilk yerli savaş uçağımızın adı KAAN oldu. Bu gelişmenin ardından özellikle "Kaan ne anlama geliyor? Kaan ismi Kur'an'da geçiyor mu?" MMU, ANKA-3, HÜRJET ve ATAK-2 tanıtıldığı alanda yerli savaş uçağının adını MHP lideri Devlet Bahçeli’nin verdiğini açıkladı. Peki, Kaan ne anlama geliyor? Kaan ismi Kur'an'da geçiyor mu? İşte KAAN isminin anlamı...

Kaan ne anlama geliyor? Kaan ismi Kur'an'da geçiyor mu? İşte KAAN isminin anlamı

KAAN NE ANLAMA GELİYOR?

Kaan, ülkemizde sık sık erkekler için tercih edilen isimlerdendir. Kaan isminin anlamı Eski Türk Devletlerinde bir unvan, imparator, hakan anlamlarına gelir. Kaan aynı zamanda unvan sahibi, büyük lider ve vasıflı anlamlarına da gelir. Ayrıca Kaan ismi sık sık tercih edilmesinden dolayı Kur'an'da geçip geçmediği de merak edilen isimlerden biridir.

KAAN İSMİ KUR'AN'DA GEÇİYOR MU?

Kaan isminin Kur'an'da geçip geçmediği birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Kaan ismi Arapça kökenli olmadığından Kur'an'da da geçmemektedir. TDK sözlük anlamı da hanların hanı, hükümdar anlamlarına gelir.

''KAAN'IN İSİM BABASI DEVLET BEY''

Milli muharip uçağımızın ismi 'KAAN'dır, isim babası da Devlet Bey'dir. Tabii bunlar birilerini rahatsız edecek. Diğer projelerimize neler dediler biliyorsunuz. Bunlara da herhalde 'Maket' diyeceklerdir.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...